B.B. King a fost înmormântat în oraşul său natal - VIDEO

Cântăreţul B.B. King, care a murit pe 14 mai, la vârsta de 89 de ani, a fost înmormântat în oraşul său natal, Indianola, din statul american Mississippi, la ceremonie participând aproximativ 500 de oameni, informează contactmusic.com.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului B.B. King a fost înmormântat în oraşul său natal - VIDEO

B.B. King (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

Ceremonia funerară a avut loc sâmbătă, o slujbă religioasă fiind organizată la Biserica baptistă misionară Bell Grove, înainte de înmormântare.

În timpul ceremoniei, au fost citite scrisori de la Bill Clinton şi preşedintele Barack Obama, iar acesta din urmă l-a descris pe King drept o sursă de inspiraţie pentru toţi artiştii noi.

Primarul din Indianola a proclamat ziua de 30 mai ca una de onorare a marelui muzician, iar apoi acesta a fost înmormântat.

B.B. King a murit pe 14 mai, la vârsta de 89 de ani, în Las Vegas. Potrivit medicilor legişti din Las Vegas, artistul a murit în somn, iar decesul său a fost cauzat de o serie de accidente vasculare cerebrale (AVC) de mică intensitate.

B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în anii 1980. Muzicianul a fost internat de urgenţă în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas, din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.

La începutul lunii mai, artistul publicase un mesaj pe contul său de Facebook prin care îi asigura pe fanii lui, spunându-le că se simţea mai bine şi că primea îngrijiri medicale în domiciliul său din Las Vegas.

Luni, autorităţile din Nevada au anunţat că au demarat o anchetă cu scopul de a investiga circumstanţele în care B.B. King a murit, după ce două dintre fiicele artistului au lansat o serie de acuzaţii publice, spunând că tatăl lor a fost asasinat.

Biroul de medicină legală din comitatul Clark din statul american Nevada a anunţat printr-un mesaj publicat pe Twitter că trupul neînsufleţit al celebrului chitarist şi cântăreţ de blues american se află în juridiscţia sa şi că rezultatele autopsiei acestuia vor fi obţinute cel mai devreme peste şase săptămâni. Aceeaşi instituţie americană a adăugat faptul că va efectua şi o anchetă oficială, în colaborare cu Poliţia din Las Vegas.

Două dintre fiicele muzicianului B.B. King, Karen Williams şi Patty King, spun că tatăl lor a fost otrăvit de doi dintre asociaţii săi, dintre care unul este avocatul care s-a ocupat de afacerile artistului.

"Cred că tatăl meu a fost otrăvit prin administrarea unor substanţe. Cred că tatăl meu a fost asasinat", a spus fiecare dintre cele două fiice ale artistului, ale căror declaraţii au coincis din acest punct de vedere şi au fost depuse la poliţia locală.

Avocatul Fundaţiei B.B. King consideră însă că aceste declaraţii sunt nefondate şi lipsite de respect la adresa muzicianului.

Karen Williams şi Patty King au dezvăluit de asemenea, într-o înregistrare video care a fost publicată pe internet, că membrii familiei King au fost împiedicaţi să îl viziteze pe B.B. King de cei doi asociaţi ai acestuia, în ultimele zile de viaţă ale artistului american.

Născut în Mississippi, muzicianul american, căruia i se mai spunea "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile şi mulţi artişti de seamă, precum Eric Clapton, spun că s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa.

B.B. King şi-a început cariera muzicală în 1947. În anii '50, el susţinea, în medie, 275 de concerte pe an, iar în 1956 a susţinut 342 de concerte. În ultimii ani, cântăreţul a continuat să susţină, în medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 15 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" şi "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille.

A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. În 1990 a primit National Medal of Arts, iar, în 2006, fostul preşedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.

În decembrie 2008, B. B. King a concertat împreună cu Foo Fighters şi John Mayer la primul concert susţinut în onoarea artiştilor nominalizaţi la premiile Grammy, care a avut loc în Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici