Bar deschis de călugăriţe într-un sanctuar antic din Spania, unde turiştii însetaţi pot bea bere

O congregaţie de călugăriţe catolice a redeschis un bar într-un sanctuar antic din nordul Spaniei, unde oferă halbe de bere pelerinilor, în speranţa de a răspândi cuvântul lui Dumnezeu oaspeţilor însetaţi care vizitează situl roman din secolul al XI-lea.

1118 afișări
Imaginea articolului Bar deschis de călugăriţe într-un sanctuar antic din Spania, unde turiştii însetaţi pot bea bere

Sursa foto: Facebook

„Cred că o mulţime de oameni vor crede că este neobişnuit, pentru că nu au văzut niciodată aşa ceva. Dar ştiţi, nu este un păcat să bei o bere”, a declarat sora Guadalupe, născută în Miami, adăugând că barul a constituit o „uşă deschisă pentru noi să evanghelizăm”.

Surorile, care fac parte din ordinul Peregrinii Euharistiei, au preluat operaţiunile barului din Sanctuarul Estibaliz, în afara oraşului basc Vitoria, de la proprietarii anteriori, călugări benedictini, care au lăsat o asociaţie locală să administreze barul, scrie Reuters.

Fraţii monahi locuiau acolo din 1923, dar au plecat în septembrie 2022 din cauza numărului tot mai mic de persoane şi a vârstei înaintate.

Anul trecut, 18 călugăriţe - majoritatea columbiene - s-au mutat pentru a avea grijă de sanctuar şi de pelerinii săi. Cunoscut în trecut sub numele de barul „Pater”, călugăriţele l-au redenumit „Amaren Etxea”, sau „Casa Mamei” în limba bască, una dintre cele mai vechi limbi europene.

În primul weekend de la redeschiderea barului, care a coincis cu începutul Săptămânii Sfinte, călugăriţele au purtat şorţuri de barmaniţe peste hainele lor gri cu alb, în timp ce clienţii stăteau la coadă pentru a comanda.

„Îmi place pentru că le văd întotdeauna atât de fericite şi zâmbitoare, transmit multă pace şi bucurie”, a spus, despre călugărite, Maria Elena Saez. Ea se aşteaptă să devină o clientă obişnuită a locului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici