- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (21.10.2016, 11:12)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bob Dylan se răzgândeşte şi elimină menţionarea Premiului Nobel pentru Literatură de pe pagina sa oficială. Presa o interpretase ca prima sa reacţie după decernarea distincţiei
Reprezentanţii lui Bob Dylan elimină menţionarea premiului Nobel de pe site-ul său oficial, după ce publicaseră o scurtă confirmare a acordării distincţiei în descrierea uneia dintre cărţile sale publicate, cu versuri din cântecele sale, relatează The Guardian.
Urmărește
5004 afișări
Bob Dylan, reacţie formală după acordarea Premiului Nobel pentru Literatură
UPDATE După ce i-a luat aproape o săptămână pentru a confirma el însuşi acordarea premiului Nobel pentru Literatură, scurta menţiune a prestigioasei dictincţii dispare de pe site-ul lui Bob Dylan. Bob Dylan a recunoască iniţial faptul că a fost distins cu premiul Nobel pentru Literatură, dar într-un mod formal.
După ce a devenit primul muzician care câştigă Premiul Nobel pentru Literatură, Bob Dylan a publicat un scurt text într-o descriere a cărţii de versuri din cântecele sale pe care o promovează: "Câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură", se arată pe site-ul oficial al muzicianului.
TITLURILE ZILEI
-
• „Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
astăzi, 07:38
• „Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
astăzi, 09:09
-
astăzi, 10:28
• Alegeri prezidenţiale 2024.Votul în Diaspora: Peste 52.000 de români au votat deja
-
astăzi, 07:54
• Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
astăzi, 10:11
-
• Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
astăzi, 07:56
• Peste 45.000 de români din Diaspora au votat deja la alegerile prezidenţiale
-
astăzi, 08:05
-
astăzi, 09:35
-
astăzi, 09:32
-
astăzi, 07:36
• Campania electorală pentru prezidenţială se încheie sâmbătă dimineaţă
-
ieri, 22:22
• Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
ieri, 20:07
-
ieri, 18:38
• Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
-
ieri, 16:33
Însă Dylan încă nu a reacţionat public în privinţa prestigiosului premiu, deşi a susţinut un recital în cadrul festivalului Desert Trip în California, săptămâna trecută, pe 14 octombrie. Presa străină relatează că Dylan nu a răspuns la încercările comitetului Nobel de a obţine o reacţie din partea sa.
Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovaţiei în muzică şi cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambiţiile intelectuale.
Bob Dylan s-a născut pe 24 mai 1941 în Duluth, Minnesota. A crescut într-o familie de mic-burghezi de origine evreiască în oraşul Hibbing. Pe timpul adolescenţei a cântat în numeroase trupe şi cu timpul, pasiunea sa pentru muzică s-a adâncit, cu precădere pentru muzica folk americană şi pentru blues. Unul dintre idolii săi era cântăreţul de folk Woody Guthrie.
A fost influenţat şi de autorii timpurii ai Generaţiei Beat, dar şi de poeţii modernişti americani. Dylan s-a mutat apoi la New York în 1961 şi a început să cânte în cluburi de noapte şi în cafenele, în Greenwich Village.
L-a întâlnit pe producătorul muzical John Hammond şi a semnat contractul pentru albumul său de debut, cu titlul "Bob Dylan" (1962). În anii ce au urmat a înregistrat mai multe albume care au avut un impact fulminant asupra muzicii comerciale: Bringing It All Back Home and Highway 61, remasterizat în 1965, "Blonde On Blonde" în 1966 şi "Blood On The Tracks" în 1975. A fost un muzician prolific şi în următoarele decade, când a scos "Oh Mercy" (1989), "Time Out Of Mind" (1997) sau "Modern Times" (2006).
Turneele lui Dylan din 1965 şi 1966 au atras foarte multă atenţie. Pentru o perioadă, a fost însoţit de regizorul D. A. Pennebaker, care a documentat atmosfera din preajma scenei în filmul „Dont Look Back” (1967). Dylan a înregistrat un număr mare de albume în jurul unor teme precum condiţiile sociale ale oamenilor, religia, politica şi dragostea.
Versurile au fost continuu publicate în noi ediţii, sub titlul „Lyrics/ Versuri”. Ca artist, este extrem de versatil; a fost un pictor activ, actor şi scenarist.
În afara compoziţiei de albume, Dylan a publicat lucrări experimentale precum „Tarantula” (1971) şi colecţia „Writings and Drawings” (1973).
Citeşte şi: Comitetul Nobel renunţă să-l mai contacteze pe Bob Dylan. Barack Obama: Dylan nu e genul cu care să te tragi de şireturi
A scris autobiografia „Chronicles” (2004), care prezintă amintirile sale din primii ani petrecuţi în New York şi care oferă o privire asupra vieţii sale aflată în centrul culturii pop. Începând cu anii 1980, Bob Dylan a susţinut turnee în continuu, ca parte a ceea ce se numeşte “Never-Ending Tour”. Dylan are statutul unei personalităţi iconice. Influenţa sa asupra muzicii contemporane este profundă şi este subiectul de inspiraţie al multor cărţi.
Bob Dylan a câştigat numeroase distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, în 2012, preşedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).
Revista Rolling Stone l-a clasat pe Bob Dylan pe locul al doilea în topul celor mai mari 100 de artişti realizat în anul 2011 şi pe locul al şaptelea în clasamentul celor 100 cei mai importanţi muzicieni alcătuit în 2008.
În iunie 2015, Bob Dylan a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului mondial "Never Ending Tour".
Citeşte şi: Ce sume impresionante pot câştiga vedetele pentru un mesaj pe Facebook sau pentru un clip pe Youtube
Citeşte şi: Whisky Fest 2016: De la whisky de 30 de ani, până la whisky afumat sau produs în butoaie IPA
Citeşte şi: Fiica lui Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a rostit primul cuvânt. Care a fost acesta - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe