- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (23.05.2011, 14:34)
- Florin Badescu , Florin Badescu ,
Bob Dylan a recunoscut că a fost dependent de heroină şi că avea gânduri suicidare
Cântăreţul american Bob Dylan a recunoscut într-un interviu înregistrat în 1966, dar publicat în premieră, luni, de postul BBC, că a fost dependent de heroină şi că avea gânduri suicidare.
Urmărește
160 afișări
Bob Dylan a recunoscut că a fost dependent de heroină şi că avea gânduri suicidare
"Am încetat să mai iau heroină după ce am ajuns la New York. Pe atunci eram dependent de heroină (...). Mă costa 25 de dolari pe zi şi m-am oprit", a declarat Bob Dylan într-un interviu, a cărui calitate audio lasă de dorit, înregistrat de prietenul său Robert Shelton, criticul muzical care i-a lansat cariera.
Este pentru prima dată când celebrul cantautor american, o legendă a mişcării protestatare din anii 1960, a dezvăluit că era dependent de heroină.
În acelaşi interviu, el spune că a avut gânduri suicidare. "Pentru mine, moartea nu înseamnă nimic (...). Nu înseamnă nimic din moment ce pot să mor repede. De nenumărate ori aş fi putut să mor repede şi (...) aş fi putut să o fac", afirmă Bob Dylan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
"Nu sunt genul de tip care să-şi taie o ureche (...). Mi-aş trage un glonţ în cap dacă lucrurile ar merge rău. Aş sări pe fereastră", a continuat artistul american.
Interviul a fost realizat cu ocazia turneului pe care Bob Dylan îl efectua în Statele Unite, în martie 1966, în avionul care îl ducea din oraşul Lincoln din statul Nebraska în oraşul Denver din statul Colorado.
Celebrul muzician american, care împlineşte, marţi, vârsta de 70 de ani, a cântat, recent, pentru prima oară în China şi în Vietnam.
Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este cântăreţ, compozitor şi poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.
Cu o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Bob Dylan este unul dintre puţinii artişti al căror palmares include nu mai puţin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri. Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, în 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colecţie impresionantă de premii, care include 11 trofee Grammy. Printre premiile deosebite se numără şi cinci Grammy Hall of Fame, ce onorează înregistrările care au peste 25 de ani vechime şi o semnificaţie istorică şi culturală remarcabilă, precum şi o distincţie specială Pulitzer în 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane.
Bob Dylan a concertat pentru prima dată în România în iunie 2010, în cadrul Never Ending Tour - şirul de reprezentaţii neîntrerupte ale cântăreţului, început în iunie 1988.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria