- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.12.2015, 16:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Box office-ul anului 2015 vizează un nou record mondial de încasări
Filmele lansate pe marile ecrane în ultimele 12 luni s-au dovedit extrem de profitabile şi, graţie lor, anul 2015 are şanse reale să depăşească performanţele din anii precedenţi şi să stabilească un nou record mondial de încasări.
Urmărește
352 afișări
Box office-ul anului 2015 vizează un nou record mondial de încasări (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Anul 2015 a fost unul extrem de profitabil pentru cinematografia mondială, deoarece principalul său "motor", box office-ul nord-american, aflat într-o creştere constantă în ultimii ani, este pe cale să înregistreze cel mai ridicat nivel al său din ultimii şapte ani şi să depăşească pragul psihologic de 11 miliarde de dolari.
Potrivit boxofficemojo.com, până la data de 21 decembrie, încasările din 2015 provenind din vânzările de bilete în America de Nord, pentru primele 10 filme, au totalizat 10,38 de miliarde de dolari. Această cifră este foarte apropiată de recordul absolut în domeniu, stabilit în 2013 - când încasările pentru primele zece filme de pe piaţa nord-americană au totalizat 10,92 de miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Recordul din 2013 are toate şansele să fie doborât în zilele următoare, înainte de data de 31 decembrie, ţinând cont de faptul că noul film din seria "Războiul stelelor" tocmai a fost lansat pe marile ecrane şi a spulberat deja recordul de box office pentru cel mai bun weekend de debut în America de Nord.
De asemenea, numeroase filme aşteptate cu nerăbdare de spectatori şi regizate de cineaşti de renume au fost lansate de Crăciun şi ar putea genera încasări spectaculoase în ultimele zile ale acestui an.
2015 a reprezentat, pe de altă parte, anul în care s-au impus, prin prisma încasărilor, filmele SF şi cele ale căror subiecte şi mijloace de realizare intră în sfera SF (efecte speciale, creaturi supranaturale), inspirate în principal din revistele de benzi desenate. Au impresionat, de asemenea, filmele de animaţie şi cele de acţiune.
În 2015, potrivit boxofficemojo.com, pe primul loc în box office-ul mondial s-a situat filmul "Jurassic World", care a obţinut încasări de 1,669 de miliarde de dolari.
Pe locul al doilea s-a clasat filmul "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7", care a totalizat încasări de 1,515 miliarde de dolari.
Podiumul a fost completat de "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ The Avengers: Age of Ultron", care a generat încasări de 1,405 miliarde de dolari.
Poziţiile următoare au fost ocupate, în ordine, de animaţia "Minionii/ Minions" (1,157 miliarde de dolari), animaţia "Întors pe dos/ Inside Out" (851,6 milioane de dolari), noul film din seria "James Bond", intitulat "Spectre" (836,1 milioane de dolari), filmul de acţiune "Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă/ Mission: Impossible - Rogue Nation" (682,3 milioane de dolari), lungmetrajul "Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a/ The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" (595,5 milioane de dolari), filmul SF "Marţianul" The Martian" (593,8 milioane de dolari) şi thrillerul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" (570,5 milioane de dolari).
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe