- Home
- Life-Inedit
- (14.04.2017, 12:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Care sunt SECRETELE celui mai bun drob de miel. Reţeta lui Radu Anton Roman dezvăluie cum poţi prepara cel mai bun drob
Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorilor pascale. Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).
Urmărește
88299 afișări
Prapurul mielului este aşezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne şi verdeţuri. Drobul de miel este una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei.
Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul prapurului. În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia, potrivit CSID.
Cum alegem carnea de miel
Carnea de miel este apreciată pentru că nu are foarte mult colesterol în comparaţie cu alte tipuri de carne şi este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Când mergi la cumpărături, secretul este să alegi bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşte. Carnea trebuie să fie fermă la atingere, să aibă un miros specific de oaie, o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă.
Atenţie la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli!
Secretul preparării
Intestinele de miel se spală foarte bine în mai multe ape şi se freacă cu sare grunjoasă, astfel: se freacă cu sare, se clătesc cu apă caldă, iar se freacă cu sare, apoi se clătesc, şi tot aşa, de 3-4 ori.
Apoi, cu ajutorul unui băţ rotund din lemn se întorc intestinele pe dos şi se repetă tot procesul cu sarea grunjoasă şi apă. Se adună toate intestinele într-un mănunchi sau două şi se înnoadă la mijloc, apoi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă, până când se înmoaie.
Măruntaiele de miel se spală bine şi se pun şi ele la fiert într-o cratiţă cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se spumează din când în când şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat.
Condimente pentru carnea de miel
Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.
Reţeta lui Radu Anton Roman
Ingrediente:
1 kg maruntaie de miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina
2 cepe
3 legaturi de ceapa verde
150 g unt
3 legaturi de usturoi verde
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)
1 pahar de smantana
Verdeata (marar, patrunjel)
sare,
piper
1 prapur de miel
Mod de preparare:
Se spala prapurul, se lasa in apa rece Se spala maruntaiele de mai multe ori, se oparesc scurt intr-o apa clocotita Se fierb in apa, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt Ceapa, si uscata si verde, usturoiul, verdeata se toaca marunt Ceapa uscata se pune in unt la prajit Cand s-a muiat si s-a stravezit putin, se adauga tocatura si se lasa pe foc inca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste Ouale se bat cu sare si piper Se amesteca toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale si smantana Prapurul se scurge de apa, se intinde si se umple cu amestecul de mai sus
Se unge cat mai bine cu unt o tava adanca de cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se pune la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis).
O altă variantă ar fi turtirea drobului printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina si se pune la prajit in grasime incinsa, pana se rumeneste; se mai pune si in cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic
Sau puteţi unge tava de cozonac cu unt, se presara din gros cu pesmet; la fel si drobul; se pune in tava si se da la cuptor.
Citeşte şi: Ce s-a întâmplat, la 40 de ani distanţă, cu actorul Robert Powell din seria "Iisus din Nazaret", realizată de Franco Zeffirelli
Citeşte şi: Un băieţel de 8 ani şi-a dus surioara de 4 ani la McDonald's cu maşina, după ce a învăţat să conducă uitându-se la tutoriale pe YouTube
Citeşte şi: Arta cozonacului în trei reţete de scriitori. De la Mihail Kogălniceanu, Costache Negruzzi şi Păstorel Teodoreanu
Citeşte şi: Cum să-ţi faci un iPhone de unul singur. Ce a descoperit un tânăr care şi-a construit un telefon de la zero
Citeşte şi: GALERIE FOTO Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu a spălat picioarele a 12 seminarişti în Joia Mare
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Arheologii au descoperit ce au mâncat Iisus şi apostolii la Cina cea de Taină. Detaliile uimitoare din tabloul lui Leonardo Da Vinci
Citește și: Sfaturi ca să nu te îngraşi de Paşte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe