- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (28.04.2014, 13:11)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Căsătoria îi face pe oameni să devină mai deprimaţi
Căsătoria îi face pe oameni să devină mai deprimaţi, întrucât cicălelile constante venite din partea partenerilor de viaţă duc la apariţia unui stres considerabil, afirmă autorii unui studiu realizat recent în Statele Unite.
Urmărește
622 afișări
Căsătoria îi face pe oameni să devină mai deprimaţi (Imagine: Shutterstock)
Cicăleala constantă şi disputele maritale reprezintă factori importanţi care declanşează stresul cronic, iar acesta nu poate fi compensat de aspectele pozitive ale căsătoriei, potrivit acestui studiu, informează dailymail.co.uk.
Totodată, din cauza acestor factori, persoanele căsătorite reacţionează mult mai puţin la experienţele pozitive din vieţile lor, potrivit unei ştiri online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
O serie de studii anterioare au arătat că oamenii căsătoriţi sunt, în general, mai fericiţi şi mai sănătoşi decât persoanele celibatare.
Însă un studiu realizat vreme de 11 ani de cercetătorii de la Universitatea Wisconsin-Madison a reuşit să pună sub semnul întrebării numeroasele cercetări din deceniile precedente care au asociat singurătatea cu stresul social de lungă durată.
Cercetătorii americani au intervievat mai multe persoane adulte căsătorite pentru a depista înclinaţia acestora către depresie, invitându-le să completeze un chestionar şi să îşi caracterizeze propriul nivel al stresului cu ajutorul unor note de la 1 la 6.
După nouă ani, chestionarul şi analiza depresiei au fost reluate.
În al 11-lea an de la debutul studiului, voluntarii au luat parte la un "test de reacţie emoţională", care măsura viteza cu care aceştia îşi reveneau după o experienţă negativă.
Testul, folosit adeseori pentru a cuantifica gradul de depresie, monitorizează muşchiul "corrugator supercilii", care îi face pe oameni să se încrunte.
Participanţilor le-au fost arătate un număr de 90 de fotografii care prezentau experienţe negative, neutre şi pozitive.
Voluntarii care au raportat un nivel ridicat de tensiune în viaţa de cuplu au reacţionat mult mai puţin la imaginile pozitive, afirmă autorii acestui studiu, publicat în Jounal of Psycophysiology.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14