- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (30.07.2014, 13:33)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Catrinel Menghia joacă într-un film despre cineastul italian Pier Paolo Pasolini
Actriţa şi fotomodelul de origine română Catrinel Menghia joacă în filmul "La macchinazione", în regia lui David Grieco, pelicula fiind inspirată din viaţa cineastului italian Pier Paolo Pasolini.
Urmărește
593 afișări
Catrinel Menghia (Imagine: Captura video)
Catrinel Menghia, care a adoptat numele de scenă Catrinel Marlon, a anunţat pe contul său oficial de Facebook că a început filmările pentru pelicula "La macchinazione", în regia lui David Grieco.
Filmul are la bază întâmplările petrecute în vara anului 1975, când pelicula "Salo sau cele 120 de zile ale Sodomei/ Salo o Le 120 Giornate Di Sodoma", realizată de Pier Paolo Pasolini, a fost furată din laboratorul unde era editată. Acesta este doar primul pas dintr-un plan complicat care va duce la moartea violentă a lui Pier Paolo Pasolini, conform imdb.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În filmul "La macchinazione", care este programat să fie lansat în februarie 2015, Catrinel Menghia joacă alături de actorul italian Massimo Ranieri, care interpretează rolul lui Pier Paolo Pasolini.
Pier Paolo Pasolini (1922 - 1975) a fost mai întâi un redutabil scenarist, apoi a devenit un important regizor de film (recunoscut şi premiat internaţional), dar şi un poet şi scriitor italian, care a marcat literatura şi cinematografia secolului trecut.
În 1957, acesta a colaborat cu regizorul Federico Fellini la realizarea filmului "Nopţile Cabiriei/ Le Notti Di Cabiria". A debutat ca regizor în 1961, cu filmul "Accattone!", ecranizarea romanului său "Una Vita Violenta", în care aborda tema prostituţiei, reluată în filmul "Mamma Roma".
În 1964, a rescris şi regizat Evangheliile după Matei în "Evanghelia după Matei/ Il Vangelo Secondo Matteo", pentru care a primit premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia. A regizat apoi "Il Padre Selvaggio" (1965), "Mitinguri de amor/ Comizi D'amore" (1965), "Uccelani et Uccelini" (1966) şi "Oedip Rex" (1967).
În 1968, a regizat filmul "Teorema", care a consacrat în cinematografia italiană realismul dur, sexul, violenţa şi sadismul.
Urmează o serie de trei ecranizări după trei capodopere ale literaturii universale, care explorează erotismul şi sexualitatea: "Decameronul/ Il Decamerone" (1971), "The Cantebury Tales" (1973), "Floarea celor o mie si una de nopţi/ Il Fiore Delle Mille E Una Notte" (1973), pentru care a scris şi scenariul.
Ultimul film realizat de acesta, "Salo sau cele 120 de zile ale Sodomei/ Salo o Le 120 Giornate Di Sodoma" (1975), care a avut la bază romanul "Cele o sută douăzeci de zile ale Sodomei" al Marchizului de Sade, avea să fie interzis pentru conţinutul sadic. Pier Paolo Pasolini a fost ucis pe 2 noiembrie 1975.
Catrinel Menghia, născută pe 1 octombrie 1985, a fost descoperită ca manechin la vârsta de 16 ani, pe când ieşea din incinta stadionului din Iaşi, după o sesiune de antrenament la proba de săritură în înălţime. De atunci, ea a devenit un model internaţional de succes şi a prezentat diverse creaţii vestimentare pentru mari case de modă, precum Giorgio Armani şi Lise Charmel. Ea a fost imaginea Peroni şi a apărut în paginile multor reviste de modă celebre.
Catrinel Menghia a apărut în calendarul Sports Illustrated 2007 şi în Sports Illustrated Swimsuit Edition 2006, dar şi pe coperta ediţiei sud-africane a Sports Illustrated Swimwear 2009. Menghia, care a fost, pentru o perioadă, imaginea Emporio Armani, a pozat pentru numeroase reviste, printre care FHM şi Maxim.
De asemenea, fotomodelul este imaginea mărcii de automobile Fiat 500 Abarth. Din această postură, Catrinel Menghia a apărut, în 2012, într-o reclamă la Fiat 500 Abarth, alături de actorul american Charlie Sheen.
În afară de cariera de fotomodel, Catrinel Menghia a avut roluri consistente în mai multe filme, atât lungmetraje, cât şi seriale. În 2011, a debutat în scurtmetrajul "La promessa", apoi a primit un rol în lungmetrajul "Tutti i rumori del mare", ambele semnate de Federico Brugia. Ulterior, a avut rolul principal în filmul "Città Ideale" de Luigi Lo Cascio, prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia în 2012. Totodată, Catrinel Menghia a jucat în două episoade din serialul "CSI - Crime şi Investigaţii/ CSI: Crime Scene Investigation", care au fost difuzate în 2013 pe reţeaua de televiziune americană CBS. În 2012, pentru a cincea oară, CSI a fost desemnat cel mai urmărit serial de televiziune din lume.
De asemenea, Catrinel Menghia şi-a făcut recent debutul în teatru, în spectacolul "Questo non è Paese", de Massimiliano Caprara şi Francesco Apolloni - o retranspunere modernă a piesei "Richard al III-lea de William Shakespeare -, care va fi jucat până pe 18 mai la teatrul Spazio Uno din Roma.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe