- Home
- Life-Inedit
- (15.11.2017, 06:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce este fumatul „la mâna a treia” şi cum ajunge să ne facă mai mult rău decât clasica ţigară sau fumatul pasiv
Dacă vă temeaţi de fumatul pasiv sau fumatul „la mâna a doua”, aflaţi că s-a descoperit pericolul care stă în spatele fumatului „la mâna a treia”, scrie Gândul.
Urmărește
2690 afișări
Ce este fumatul „la mâna a treia” şi cum ajunge să ne facă mai mult rău decât clasica ţigară sau fumatul pasiv
Fumatul „la mâna a treia” reprezintă inhalarea fumului care rămâne impregnat în păr, haine, piese de mobilier sau în autoturism. Specialiştii se tem că acest tip de fumat ar putea dăuna chiar mai mult decât fumatul clasic sau cel pasiv.
Testele în această direcţie au fost realizate pe şoareci, însă acestea nu trebuie ignorate.
Unele dintre cele mai expuse persoane la pericolele acestui tip de fumat sunt bebeluşii.
Cercetătorii de la Universitatea din California au dezvăluit că fumatul „la mâna a treia” reprezintă o cauză a apariţiei diabetului de tip 2, dar şi a bolilor la nivelul ficatului şi plămânilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Specialiştii au analizat felul în care oamenii sunt afectaţi de inhalarea fumului de ţigară rămas în hainele, părul, casa sau maşina altei persoane şi susţin că au identificat un impact direct asupra creierului şi ficatului.
„Ţelul nostru a fost să identificăm timpul minim necesar pentru ca fumatul 'la mâna a treia' să cauzeze schimbări fizice în cazul şoarecilor. Acest lucru a fost făcut utilizând un sistem de expunere care imită expunerea oamenilor la acest tip de fumat”.
Citeşte şi: Câte maşini au fost distruse pentru filmarea seriei Fast and Furious şi care sunt daunele totale?
Citeşte şi: Povestea ROMÂNCEI care produce câteva dintre cele mai renumite seriale din SUA. „Imi amintesc de România ca o ţară frumoasă vizual, dar un loc mizerabil în care să trăieşti”
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55