- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.11.2019, 14:13)
- Life Rovat
Ce este pangolinul, unde trăieşte şi cu ce se hrăneşte / Mamiferul, puţin studiat, este al treilea cel mai braconat animal din lume
„Pangolin” a devenit un termen căutat pe internet în România după ce s-a aflat că un transport de peste 1.200 de kilograme de solzi de pangolin, care trebuia să ajungă în ţara noastră, a fost descoperit de autorităţi pe Aeroportul Internaţional Istanbul.
Urmărește
13047 afișări
Ce este pangolinul, unde trăieşte şi cu ce se hrăneşte / Animalul este al treilea cel mai braconat din lume
MEDIAFAX vă prezintă informaţiile esenţiale despre acest mamifer mai puţin studiat. Există opt specii de pangolin, răspândite în zone din Africa şi Asia, potrivit Encyclopaedia Britannica. Aceste animale au lungimi cuprinse între 30 şi 90 cm şi cântăresc între 5 şi 27 de kilograme. Cu excepţia părţilor laterale ale feţei şi a părţii inferioare ale corpului, pangolinii sunt acoperiţi cu solzi protectori, dispuşi precum ţiglele pe acoperişul unei case.
Unele specii îşi petrec aproape tot timpul în copaci. Altele, precum pangolinul uriaş, trăiesc doar pe sol.
Toţi pangolinii sunt animale timide, nocturne, cu botul alungit şi lipsite de dinţi, care se hrănesc cu termite, furnici şi alte insecte. Îşi localizează hrana folosindu-se de miros. Picioarele pangolinilor sunt prevăzute cu gheare puternice şi încovoiate, cu care pot distruge muşuroaiele furnicilor şi termitelor, dar şi cuiburile altor insecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Pe lângă solzi, pangolinii mai folosesc, pentru apărare, substanţe urât mirositoare pe care le elimină din glande anale de mari dimensiuni.
Reproducerea are loc o singură dată pe an, iar femelele nasc câte un pui, rareori doi.
Durata de viaţă în sălbăticie nu este cunoscută cu exactitate, dar unii pangolini au trăit 20 de ani în captivitate.
Toate cele opt specii sunt vânate pentru carne, solzi, piele şi organe. Solzii acestor animale sunt utilizaţi, la fel ca şi alte părţi ale corpului, în Asia pentru prepararea unor medicamente tradiţionale. Pangolinul este al treilea cel mai braconat animal din lume, după elefanţi şi rinoceri.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe