- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (01.10.2014, 17:01)
- Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce sporturi practică persoanele cu bani. Cum diferă jocul lor de cel al oamenilor obişnuiţi
Frumuseţea sportului este că poate fi practicat de către oricine. Cu toate acestea, modul în care acelaşi sport este practicat de persoanele cu bani şi de cele obişnuite diferă.
Urmărește
1552 afișări
Ce sporturi practică persoanele cu bani. Cum diferă jocul lor de cel al oamenilor obişnuiţi (Imagine: Hepta)
Persoanele cu o avere de cel puţin 30 de milioane de dolari nu sunt mulţumite doar să "bată mingea" pe un câmp, relatează bbc.com.
Ele îşi fac abonamente la cluburi exclusiviste şi cumpără echipamentele cele mai scumpe. "Persoanele cu bani doresc să îşi petreacă timpul cu alte persoane cu bani. Sportul deschide uşi şi îi ajută să îşi creeze contacte", susţine Thomas Corley, autorul cărţii "Obiceurile bogaţilor".
Persoanele cu foarte mulţi bani practică aceleaşi sporturi ca şi persoanele obişnuite, dar nu le practică în acelaşi mod sau din aceleaşi motive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Golf
Pentru a practica golful ai nevoie de o crosă, o minge şi un teren. Cu toate acestea, bogaţii lumii nu doresc să îşi petreacă ziua cu oameni obişnuiţi pe un teren public.
Ei preferă să cheltuie sume mari de bani pentru a deveni membri ai cluburilor exclusiviste, acolo unde joacă golf şi iau prânzul cu cei cu averi asemănătoare cu ale lor.
“Nu ai nevoie de sume mari de bani pentru a juca golf, dar dacă vrei să faci parte dintr-un club poate costa sute de mii de dolari pentru a fi primit", declară David Friedman, preşedintele Wealth-X, o firmă din Singapore care cercetează stilul de viaţă al persoanelor cu venituri mari.
Ski
Deşi schiatul poate fi practicat de persoanele cu un nivel mediu, atunci când vrei să schiezi pe o pârtie exclusivistă, devine un sport scump.
Cei bogaţi pot lua un avion personal către Courchevel (Franţa) pentru a schia la nivel înalt. PrivateFly, o companie care organizează zboruri private, îi poate duce pe cei cu dare de mână din Londra până aproape de Aeroportul Chambery pentru 11.300 lire sterline (18.450 de dolari), trimiţându-i de acolo la Courchevel cu elicopterul pentru alte 1.900 de lire sterline (3.102 dolari).
Cei mai bogaţi dintre schiori vor să aibă propria cabană şi cel mai bun echipament, susţine Corley. Site-ul Prestige Property Group prezintă mai multe cabane de vânzare la preţuri de câteva milioane de dolari.
De asemenea, miliardarii pot închiria The Lodge, o cabană cu nouă dormitoare aflată în Verbier (Elveţia), deţinută de compania Virgin a lui Richard Branson. Aceasta costă 43.304 dolari pentru trei nopţi sau 101.039 dolari pentru o săptămână.
12% dintre persoanele cu venituri ridicate deţin o casă de vacanţă într-o staţiune de schi. Cei care nu deţin sau nu închiriază o cabană stau într-o staţiune unde cazarea costă câteva mii de dolari.
"Nu multe persoane pot să îşi permită să plătească cel puţin 1.000 de dolari pe noapte pentru cazare. Trebuie să ai ceva avere pentru a sta în locurile de top", afirmă Corley.
Kabbadi, sportul bogaţilor indieni
Pentru persoanele cu bani, implicarea într-un sport nu înseamnă întotdeauna practicarea acestuia. Câţiva milionari şi miliardari preferă să se implice prin deţinerea unei echipe.
A devenit ceva obişnuit ca pasionaţii de sport cu bani să cumpere echipe de baschet sau de fotbal.
În India, un sport la modă, Kabbadi, le-a oferit bogaţilor posibilitatea de a se confrunta. Kabbadi este o combinaţie între "Tag" şi "Wrestling", care există de zeci de ani în India, dar care a fost readus în atenţia publică prin televizarea sa. Staruri de la Bollywood şi persoane publice asistă la meciuri.
Bogaţii ţării deţin propria echipă din Pro Kabbadi League.
Navigatul
Multe persoane cu bani iau contact cu navigatul o dată la câţiva ani, atunci când sportul este transmis la televizor în timpul Jocurilor Olimpice de Vară sau în timpul Cupei Americii, atunci când echipa Oracle se întrece cu grupuri conduse de miliardari din întreaga lume.
Cercetarea lui Corley arată că 38% dintre persoanele cu venituri foarte mari navighează şi "adoră acest lucru". "Este aproape ca meditaţia", explică Thomas Corley, dar unii miliardari fac din asta o competiţie cu alţi miliardari.
Dacă cei cu venituri medii pot să cumpere o barcă mică la mâna a doua cu câteva sute de dolari, cei cu venituri foarte mari cheltuie sute de mii, chiar milioane pentru a cumpăra iahturi.
Călăritul
Pentru cele mai multe persoane, călăritul este o activitate pe care o practică o dată pe an, în vacanţa din timpul verii. Pentru bogaţii lumii, caii sunt o pasiune scumpă.
Cursele de cai sunt de secole un sport popular printre membrii regalităţii şi persoanele cu foarte mulţi bani. Din acest motiv, cursele de cai au fost denumite "sportul regilor".
Principalul motiv pentru care cursele de cai sunt destinate celor cu averi mari este faptul că ai nevoie de mulţi bani pentru a cumpăra un cal de curse.
În septembrie, Asociaţia Keenland, o organizaţie din Kentucky care vinde cai, a vândut 13 mânzi cu cel puţin 1 milion de dolari, doi dintre aceştia fiind vânduţi cu 2.2 milioane dolari.
Proprietarii trebuie să plătească o persoană care să aibă grijă de cal - ceea ce costă în jur de 37.000 de dolari pe an -, costurile veterinare, mâncarea etc. Costurile pot ajunge şi la 100.000 de dolari pe an pentru întreţinerea unui cal.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:01
WhatsApp introduce o funcţie de transcriere a mesajelor vocale
-
astăzi, 10:48