Cea de-a zecea ediţie a Festivalului "Cetatea Muzicală a Braşovului“, între 16 şi 20 august

Iubitorii jazzului şi ai muzicii clasice sunt invitaţi, de sâmbătă până pe 20 august, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului "Cetatea Muzicală a Braşovului“, care se va desfăşura la Sala "Patria“ şi Opera Braşov şi unde vor participa 13 artişti din ţară şi străinătate.

Urmărește
160 afișări
Imaginea articolului Cea de-a zecea ediţie a Festivalului "Cetatea Muzicală a Braşovului“, între 16 şi 20 august

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului "Cetatea Muzicală a Braşovului“, între 16 şi 20 august

În cele cinci zile de spectacole, în perioada 16 - 20 august, 13 artişti din ţară şi străinătate vor încânta publicul cu lucrări clasice, dar şi cu jazz, la Sala "Patria“ şi Opera Braşov, iar în data de 19 august va fi aniversată ziua compozitorului George Enescu, cu un concert care va conţine şi lucrări compuse de acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toate concertele de muzică clasică vor avea loc la Sala "Patria“, iar seara de jazz, din data de 18 august, se va desfăşura la sala Operei Braşov, unde intrarea va fi liberă.

"Ediţia 2014 se bucură de prezenţa pianiştilor din Olanda, Rusia, China şi România, prin prezenţa Ilincăi Dumitrescu, artistă care a fost alături de noi încă de la prima ediţie. Ne bucurăm să-i avem din nou cu noi şi pe Misha Quint şi Caitlin McConnell, alături de care vom interpreta una dintre lucrările celebre, Cvintetul cu două violoncele de Schubert. La rândul său, dinamicul grup al Irinei Sârbu ne va oferi o seară de jazz", a declarat directorul artistic al festivalului, Sherban Lupu.

Pentru al doilea an consecutiv, Primăria Braşov va sprijini financiar acest eveniment cultural. Anul acesta suma alocată este de aproximativ 37.000 de lei.

"Acest festival, în cei zece ani de când se desfăşoară, şi-a dovedit valoarea în viaţa culturală braşoveană şi naţională, devenind o tradiţie pentru această perioadă din an, când majoritatea instituţiilor de cultură sunt între stagiuni. Îi mulţumesc domnului Sherban Lupu pentru efortul pe care îl face şi consider că implicarea financiară a municipalităţii este o recunoaştere a importanţei acestui festival pentru comunitatea noastră”, a spus primarul George Scripcaru.

De la prima ediţie a acestui festival, în anul 2003, au avut loc peste 60 de spectacole, în cadrul cărora au evoluat peste 150 de artişti din toată lumea (Europa, America de Nord, Asia, Israel), iar locaţiile propuse de-a lungul timpului au fost dintre cele mai diverse: Centrul Cultural "Reduta“, Bastionul Ţesătorilor, Opera şi Biserica Catolică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici