- Home
- Life-Inedit
- (26.07.2015, 09:38)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cea mai aglomerată insulă din lume - FOTO, VIDEO
Insula Santa Cruz del Islote, din Marea Caraibilor, este locuită de 1200 de oameni care împart un spaţiu de numai 0,012 kilometri pătraţi, pe o bucată de stâncă.
Urmărește
7058 afișări
Cea mai aglomerată insulă din lume (Captură video)
Insula, aflată la o distanţă de două ore cu vaporul de oraşul Columbian Cartagena, are o densitate a populaţiei de patru ori mai mare decât cea a Manhattanului. Descoperită de pescari, în urmă cu 150 de ani, mica insulă face parte din arhipelagul San Berbardo, notează Daily Mail.
Pescarii veniţi din oraşul Baru, aflat la 50 de kilometri distanţă, pe coasta continentală, au fost foarte surprinşi să descopere că aici ţânţarii lipsesc cu desăvârşite. Acest lucru, rar în zonă, i-a determinat să înfiinţeze o tabără.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Populaţia insulei a ajuns, în zilele noastre, la 1200 de oameni. Aici găsim 90 de case, două magazine, un restaurant şi o şcoală. Din cauza spaţiului limitat, multe structuri au fost construite deasupra apei.
Aşezarea nu are clădiri înalte, ea extinzându-se pe verticală, astfel că toţi locuitorii trăiesc şi lucrează la parter. O curte mică este singurul loc pe care nu s-a construit nimic.
Deşi mulţi locuitori descriu insula ca pe un paradis, Santa Cruz del Islote nu are nici doctori şi nici cimitir, cei decedaţi fiind înmormântaţi pe o insulă aflată în apropiere. Singurul generator de pe insulă furnizează electricitate doar cinci ore pe zi, iar apa potabilă este adusă o dată la trei săptămâni de marina columbiană.
Singurul serviciu oferit de stat este paza efectuată de un singur om la şcoala ale cărei cursuri sunt urmate de 80 de copii. Legea columbiană prevede ca fiecare şcoală din ţară să aibă un paznic.
Traiul lipsit de condiţiile de bază îi determină pe localnici să lucreze pe insulele din apropiere, turismul fiind coloana economiei locale.
Oamenii le oferă turiştilor plimbări cu barca, partide de pescuit, sau scufundări, în timp ce alţii îşi folosesc experienţa n domeniul vieţii marine pentru a furniza peşte restaurantelor din apropiere.
Localnicii sunt ataşaţi modului lor de viaţă, nefiind îngrijoraţi de furturi şi adunându-se frecvent în faţa caselor pentru a urmări telenovele, după cum relatează Colombia Reports.
Existenţa lor contrastează puternic cu violenţa care a marcat partea continentală a ţării, afectată de decenii de război între grupările paramilitare şi forţele guvernamentale.
“Aici viaţa este liniştită şi încântătoare”, a declarat, pentru Toronto Star, Juvenal Julio, în vârstă de 66 de ani, un urmaş al pescarilor care au fondat aşezarea. “Nu există violenţă, astfel că nu avem nevoie de poliţie, ne ştim între noi şi ne bucurăm de fiecare zi”, adaugă bătrânul.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe