Cele mai importante 9 lucruri pe care să nu le spui niciodată partenerului de viaţă

Cuplurile, fie că vorbim de parteneri căsătoriţi sau de persoane care se află într-o relaţie de lungă durată, pot întâmpina probleme de ordin comunicaţional doar prin anumite fraze sau răspunsuri lansate în anumite momente.

Urmărește
18461 afișări
Imaginea articolului Cele mai importante 9 lucruri pe care să nu le spui niciodată partenerului de viaţă

Cele mai importante 9 lucruri pe care să nu le spui niciodată partenerului de viaţă (Imagine: Shutterstock)

Cele mai vulnerabile momente în tipul comunicării în grup sunt cele de neatenţie comunicaţională, însă nu toate cuplurile ştiu atunci când trebuie să fie foarte atente la ceea ce au voie şi nu au voie să îşi spună, notează publicaţia americană Huffington Post.

Chiar dacă partenerii dintr-o relaţie se simt confortabili între ei, aceştia nu îşi pot împărtăşi chiar toate lucrurile şi mai ales trebuie să acorde atenţie mare anumitor fraze sau subiecte pe care le abordează.

1. "Tu niciodată" sau "Tu întotdeauna"

Aceste două formulări vor inhiba întotdeauna partenerul către care sunt adresate. Din moment ce niciuna ditre cele două nu sunt adevărate primul reflex al oricărei persoane este să pornească o ceartă. Este recomandat ca aceste două formulări să fie evitate întotdeaua.

2. "Nu crezi că asta şi asta sunt atrăgătoare?"

Niciodată un sfat privind atractivitatea unei persoane, fie că este ea de sex feminin sau masculin, venită din partea partenerului nu va alimenta ceva productiv între cei doi. O altă formulă de evitat în cuplu este cu siguranţă aceasta.

3. "Fostul sau fosta prietenă/prieten/soţ/partener nu ar fi făcut niciodată ce ai făcut tu, sau ar fi făcut mult mai bine ca tine"

Este probabil cea mai proastă formulă de a porni o discuţie într-o relaţie. Comparaţia dintre actualul şi fostul partener în relaţie nu este o idee deloc bună şi nu va face bine nimănui.

4. "Încerc doar să rezist până când va veni momentul şi ne vom despărţi"

Cea mai dureroasă frază posibilă este aceasta. Dacă este spusă partenerul respectiv partenera va conştientiza cam cât de mult apreciază cel de lângă el această relaţie. Din moment ce ţi-ai autodeclarat răbdarea până la momentul fatal este de înţeles supărarea celui de lângă tine.

5. "Nu eram sigur/sigură dacă să mă căsătoresc cu tine şi iată că cele mai rele temeri mi s-au adeverit

Dacă unul dintre parteneri este pe cale să spună o astfel de frază ar face mai bine să se gândească înainte. O asemenea propoziţie nu poate decât să facă rău aproapelui.

6. "Cred că cele mai rele trăsături comportamentale le-a moştenit copilul de la tine"

Decât să spui aşa ceva mai bine te-ai mulţumi să spui că te-ai căsătorit cu cel de lângă tine degeaba. Pe lângă faptul că nu va ajuta situaţia, discuţia are şanse mari să degenereze într-o ceartă de proporţii la folosirea acestei fraze.

7. "Eşti exact ca maică-ta sau taică-tu"

Este o formulare care nu are absolut nicio legătură cu problema pe care o aveţi de fapt voi. Implicarea părinţilor sau socrilor în acest context este o greşeală şi o jignire în acelaşi timp. 

8. "Întotdeauna ai avut o problemă cu asta..."

Oricare dintre cei doi parteneri ar spune acest lucru nu va ajuta cu absolut nimic la a ameliora starea de tensiune dintre voi. Cel mai bine ar fi să vă gândiţi de două ori înainte de a soune aşa ceva, orice partener se va simţi jignit dacă va auzi această exprimare.

9. "Cu siguranţă ţi-ai dat seama că m-am prefăcut pâcă acum"

Aşa ceva nu se spune niciodată într-o relaţie. Nu se spune nici atunci când poate fraza este adevărată. Cu toate aceastea, este fraza care trebuie evitată cel mai mult dintre cele nouă expuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici