Funeraliile lui Whitney Houston: 1.500 de oameni au asistat la ceremonie. Sicriul, scos din biserică pe acordurile piesei "I Will Always Love You" - VIDEO

Rudele, prietenii şi numeroase staruri au adus un ultim omagiu cântăreţei Whitney Houston, sâmbătă seară, în cadrul unei ceremonii funerare publice, organizată la biserca baptistă New Hope din Newark, care a luat forma unei celebrări a vieţii şi a talentului artistei decedate.

Urmărește
12071 afișări
Imaginea articolului Funeraliile lui Whitney Houston: 1.500 de oameni au asistat la ceremonie. Sicriul, scos din biserică pe acordurile piesei "I Will Always Love You" - VIDEO

Ceremonia de înmormântare a lui Whitney Houston

În biserica baptistă în care Whitney Houston a început să cânte gospel, ca solistă în corul condus de mama ei, Cissy, s-au adunat aproximativ 1.500 de invitaţi pentru a-şi aminti de cântăreaţă, prin muzică şi poveşti, întreaga ceremonie de peste trei ore fiind transmisă live de bbc.co.uk.

Ceremonia a fost deschisă printr-un discurs susţinut de pastorul Marvin Winans şi a continuat cu discursul susţinut de episcopul T.D. Jakes, după interpretarea unor cântece religioase de corul bisericii baptiste New Hope şi de New Jersey Mass Choir.

Apropiaţii cântăreţei au relatat diverse întâmplări din viaţa ei, au făcut glume într-o atmosferă relaxată şi au vorbit despre profundul sentiment religios care a animat întreaga existenţă a artistei.

Alicia Keys, deosebit de emoţionată, a rostit câteva cuvinte în memoria idolului ei dintotdeauna, Whitney Houston, şi a interpretat piesa "Send Me an Angel", Stevie Wonder a cântat "Ribbon in the Sky" şi "Love's in Need of Love Today", iar R. Kelly a interpretat "I Look to You". Muzicienii care au cântat în onoarea lui Whitney Houston, printre care s-au mai numărat şi interpretul de gospel Bebe Winans şi sora acestuia, CeCe, îi rosteau adesea numele printre versurile impregnate de un sentiment religios de speranţă.

"Suntem aici nu pentru a plânge pierderea noastră, ci pentru a celebra viaţa ei", a declarat primarul oraşului Newark Cory Booker, adresându-se invitaţilor prezenţi în biserica New Hope.

"Amintirile sunt atât de puternice, dar muzica ei va fi cu noi pentru totdeauna. Avem multe motive pentru a fi bucuroşi", a spus reverendul Jesse Jackson, prieten apropiat al familiei Houston.

Un discurs deosebit de elogios şi foarte personal a fost cel al mentorului artistei, producătorul muzical Clive Davis.

"Aştepţi o asemenea voce o viaţă întreagă. Aştepţi un asemenea chip, un asemenea zâmbet, o asemenea prezenţă timp de o viaţă. Şi când o singură persoană le întrupează pe toate, ei bine, îţi taie răsuflarea. Aşa m-am simţit eu în 1983...", a spus Davis, spunând că, atunci, în mijlocul unui concert susţinut de mama lui Whitney într-un club, cântăreaţa de gospel şi R&B Cissy Houston, fiica acesteia a intervenit şi l-a uluit cu o interpretare a piesei "Greatest Love of All".

"În trecut, fiecare hit pe care l-am împărţit, l-am împărţit cu o bucurie pură. Niciunuia dintre noi nu-i venea să creadă când a avut loc o explozie în toată lumea. Când a depăşit acel record de şapte piese consecutive pe primul loc, am simţit pur şi simplu neîncredere. (...) Nu a luat niciodată nimic de-a gata. Nu a fost niciodată arogantă. Era tot timpul recunoscătoare şi aprecia ce i se întâmplă", a spus Davis.

Referindu-se la debutul ei în cinematografie, Clive Davis consideră că Whitney Houston a făcut pur şi simplu ecranul să strălucească. "Cine ar putea uita felul în care a vrăjit pe toată lumea în rochia aceea când cânta «I Have Nothing», felul în care a fost încântătoare în acele close-up-uri din piesa «Run To You», felul în care a reinventat «I'm Every Woman» şi felul în care a cucerit lumea pentru totdeauna cu «I Will Always Love You», a spus producătorul.

"Tot ce pot eu să spun e că am iubit-o foarte mult. Whitney a fost pur şi simplu unică. Da, a recunoscut că a avut momente de criză în viaţa ei. (...) Dar când am avut nevoie de ea, a fost acolo. A fost alături de mine, un prieten pentru totdeauna credincios", a mai spus Davis, în discursul său, prezentat integral de hollywoodreporter.com.

Actorul Kevin Costner, alături de care Whitney Houston a debutat în cinematografie, în filmul "The Bodyguard" din 1992, a povestit cum cântăreaţa, pe care a numit-o "probabil cea mai mare vedetă pop din lume", se tema că nu va fi îndeajuns de bună. "Am ţinut-o de mână şi i-am zis că va fi frumoasă, că toată lumea voia ca ea să reuşească", a povestit în continuare actorul, despre audiţie, amintindu-şi amuzat cum Whitney şi-a aplicat singură un alt strat de machiaj chiar înainte de filmarea de probă, aşa cum era obişnuită să fie machiată în videoclipuri, pentru a arăta cât mai bine, iar fardurile i s-au topit sub reflectoarele puternice de pe platou şi i-au curs pe faţă.

"Dacă m-ai putea auzi acum ţi-aş spune că nu ai fost numai destul de bună, ai fost grozavă, ai cântat cântecul fără orchestră, fir-ar să fie", a spus Costner. "Mulţi ar fi putut interpreta rolul meu, dar cred că numai tu o puteai interpreta pe Rachel Marron (personajul principal feminin din 'The Bodyguard', n.r.) în acel moment", şi-a încheiat acesta povestea.

"Du-te escortată de o armată de îngeri la Tatăl tău ceresc, şi când vei cânta în faţa Lui, nu te teme, vei fi îndeajuns de bună", a mai spus Kevin Costner.

Rickey Minor, managerul muzical al cântăreţei, a vorbit despre zâmbetul, graţia şi personalitatea artistei decedate. "Nimeni nu purta o rochie de seară ca Whitney Houston", a spus printre altele acesta, aprobat de întreaga audienţă.

Pastorul Marvin Winans a mulţumit familiei Houston pentru organizarea ceremoniei funerare şi a declarat că acest eveniment "a permis lumii întregi să vină la biserică, astăzi".

Aretha Franklin, supranumită "regina muzicii soul", care urma să interpreteze în cadrul acestei ceremonii piesa "The Greatest Love of All", suferă din cauza unor spasme musculare şi a fost nevoită să îşi anuleze prezenţa la eveniment. Aretha Franklin i-a adus un tribut cântăreţei Whitney Houston, vineri seară, la Radio City Music Hall din New York.

La finalul ceremoniei, care a durat aproape patru ore, sicriul cu trupul neînsufleţit al cântăreţei, urmat de membrii familiei Houston, a fost scos din biserică pe acordurile piesei "I Will Always Love You".

Cântăreaţa va fi înmormântată duminică la Newark, lângă locul de veci al tatălui ei în cimitirul Fairview din Westfield, aflat la o distanţă de circa 15 kilometri de biserică.

Biserica baptistă New Hope este locul unde Whitney Houston, călcând pe urmele mamei sale, cântăreaţă de gospel şi R&B, a început să cânte în cor la vârsta de cinci ani, devenind solistă la 11 ani.

Whitney Houston a murit pe 11 februarie la vârsta de 48 de ani.

(Material realizat de Laura Mitran, Florin Badescu, laura.mitran@mediafax.ro, florin.badescu@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici