- Home
- Life-Inedit
- MINSK, (22.10.2013, 17:17)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cetăţenii din Belarus vor să oprească difuzarea EUROVISION 2014, din cauza unui cântăreţ transsexual - VIDEO
Cetăţenii din Belarus strâng semnături pentru o petiţie lansată pentru a anula difuzarea la televiziunea din această ţară a concursului Eurovision 2014, din cauza unui cântăreţ austriac care este transsexual.
Urmărește
387 afișări
Concita Wurst, reprezentantul Austriei la Eurovision 2014 (Imagine: captură video)
Organizatorii iniţiativei sunt de părere că prezenţa la Eurovision 2014 a reprezentantului Austriei, Concita Wurst, a transformat acest concurs de interpretare muzicală într-un "focar de sodomie" şi că Eurovisionul "promovează un stil de viaţă care este inacceptabil pentru societatea din Belarus", informează hollywoodreporter.com.
Semnatarii petiţiei din această fostă republică sovietică s-au declarat şocaţi de faptul că Austria va fi reprezentată în competiţie de cântăreţul transsexual Concita Wurst.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Ei au cerut ministrului pentru Informare din Belarus, căruia îi este adresată această petiţie, să anuleze difuzarea pe postul naţional de televiziune a concursului sau ca evoluţia reprezentantului Austriei să fie cenzurată.
"Din cauza liberalilor europeni, acest popular concurs internaţional, care va fi vizionat de copiii noştri, s-a transformat într-un focar de sodomie", se afirmă în această petiţie, publicată şi pe site-ul Change.org.
Sentimentele exprimate în textul petiţiei nu sunt deloc incompatibile cu retorica unor politicieni de top din Belarus, inclusiv cu aceea a liderului autoritar din această ţară, preşedintele Aleksandr Lukaşenko. La începutul acestui an, Lukaşenko a spus că "este mai bine să fii dictator decât homosexual".
Ţinând cont de climatul politic şi de ideologia conservatoare şi reacţionară din această ţară, nu ar fi deloc surprinzător ca Ministerul Informaţiei să accepte cererile formulate în petiţie. În acest caz, Belarus riscă să fie exclus din concurs, în condiţiile în care Eurovisionul se bucură de o mare popularitate în această ţară.
Organizatorii concursului Eurovision au anunţat, la începutul lunii septembrie, că finala acestei competiţii muzicale va avea loc pe 10 mai 2014, la Copenhaga, capitala Danemarcei, învingătoarea ediţiei din 2013.
Semifinalele vor avea loc pe 6 mai, respectiv 8 mai, în sala B&W, aflată în portul capitalei daneze.
Ediţia din 2013 a avut loc în oraşul învecinat Malmö din Suedia, despărţit de Copenhaga de un pod, şi a fost câştigată de Emmelie de Forest, cu piesa "Only Teardrops". Pe următoarele două poziţii s-au clasat Azerbaidjan şi Ucraina.
Cezar, reprezentantul României la ediţia din acest an, a participat cu piesa "It's My Life" şi a ocupat locul al 13-lea.
Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan şi Celine Dion.
La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc şi Israel.
EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru acea vreme.
Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe