- Home
- Life-Inedit
- BEIJING, (03.08.2016, 06:00)
- Oana Bujor
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China a creat o tehnologie de controlare a vremii, în valoare de 30 milioane de dolari
Nivelul crescut al secetei, dar şi fenomenele naturale extreme i-au forţat pe chinezi să investească aproape 30 de milioane de dolari în construirea unei tehnologii de controlare a vremii.
Urmărește
3769 afișări
China a creat o tehnologie de controlare a vremii, în valoare de 30 milioane de dolari
China a alocat 199 de milioane de yeni (29,76 de milioane de dolari) pentru a crea tehnologia prin care doreşte să controleze vremea, aceasta făcând parte din programul de combatere a secetei şi reducere a dezastrelor naturale, potrivit Descoperă.
Ministrul de finanţe a oferit detalii despre proiect la începutul acestei luni, după ce mass media locală a anunţat că inundaţiile din anul acesta au cauzat 237 de morţi. Acesta a afirmat că noile fonduri au fost alocate pentru a ajuta regiunile din China să supravieţuiască mult mai bine fenomenelor naturale extreme, precum inundaţiile puternice din regiunile sudice şi centrale sau seceta din nord-vest.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 22:17
• Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
În prezent, China utilizează tehnologii de modificare a vremii, inclusiv însămânţarea norilor pentru a induce ploaia în timpul secetelor sau pentru a reduce grindina, dar şi pentru crearea unei vremi favorabile în timpul unor evenimente speciale, cum ar fi în cadrul Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.
China trebuie să utilizeze această tehnologie pentru a crea peste 60 de miliarde de metri cubi de apă până în 2020. O tehnologie asemănătoare a fost dezvoltată de o echipă de cercetători din Nevada, aceştia doresc să controleze vremea utilizând o dronă. Inginerii şi meteorologii au afirmat că au creat prima platformă autonomă care însămânţează norii, aceasta putând creşte nivelul precipitaţiilor cu 15%.
Maşinăria poate crea nori prin pulverizarea unor particule fine de iodat de argint într-un nor deja existent pentru a creşte nivelul de precipitaţii.
Inginerii dronei şi cercetătorii de la Desert Research Institute, Drone America şi AviSight s-au aliat pentru a crea drona care are încorporat un sistem de însămânţare a norilor.
Richards, preşedintele Drone America, a afirmat că proiectul va furniza ,,o soluţie pulverizată în aer care poate aduce o uşurare persoanelor din zonele secetoase''. Deşi aceasta este prima dronă care însămânţează norii, nu este prima dată când o astfel de tehnologie este utilizată. Anul trecut, în Arizona, au fost dezvăluite planurile creării ploii artificiale, prin pulverizarea din avion a iodatului de argint. Inventatorii consideră că noua tehnologie îi va ajuta să preîntâmpine cele mai grave schimbări climatice.
Procesul de însămânţare a norilor a fost prima dată propus în 1940 în cadrul laboratoarelor General Electric din Schenectady, New York. Douăzeci de ani mai târziu, Central Arizona Project şi Salt River Project au demarat cercetări pentru a aduce la realitate proiectul.
Din 2007, Central Arizona Project a investit un milion de dolari în cercetările altor state pentru a creşte rezerva de apă din fluviul Colorado, Sistemul funcţionează după premisa conform căreia ploile se produc atunci când picăturile de apă ajung să se transforme în cristale de gheaţă.
Acestea devin prea grele pentru a rămâne suspendate în aer şi cad deseori, topindu-se până ating solul.
Apa din aerul zonelor secetoase poate fi transfomată în cristale de gheaţă prin pulverizarea în atmosferă a unor chimicale, precum iodatul de argint sau gheaţa carbonică.
Unii cercetătorii îşi fac griji că argintul din aer s-ar putea depune în bazinele fluviilor. De asemenea, pe aceştia îi îngrijorează modul în care se va decide cine poate beneficia de acest proiect. Comparat cu alte alternative, precum desalinizarea apei mărilor, crearea norilor este o alternativă mult mai ieftină, deşi nu va putea combate seceta singură.
Citeşte şi: Avion de pasageri nord-coreean, forţat să aterizeze de urgenţă în China din cauza unui incendiu
Citeşte şi: Femeia care s-a aruncat de pe zgârie-nori. Mafiotul ce moare cu asul de pică în mână: Fotografii rare - GALERIE FOTO
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI: Regina Ana, despre cum l-a cunoscut pe Regele Mihai: "Ne-am întâlnit întâmplător". Avocatul Casei Regale despre relaţia celor doi: "Eu asta numesc cu adevărat dragoste" - VIDEO
Citeşte şi: "Muzeul Ţăranului Român în derivă",scrisoare deschisă adresată premierului Cioloş. Cărtărescu şi Pleşu, printre semnatari
Citeşte şi: Olimpiada Internaţională de Chimie: Olimpicii români au luat trei medalii de aur şi una de argint
Citeşte şi: Principesa Ana de Bourbon-Parma, soţia regelui Mihai – Nunta din exil dintre o principesă catolică şi un rege ortodox. O privire în istorie GALERIE FOTO / VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe