Chitara acustică pierdută a lui John Lennon din anii '60 va fi scoasă la licitaţie

  • O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai.
  • John Lennon a cântat la această chitară pe albumul "Help!" al trupei Beatles din 1965.
  • Chitara a fost găsită recent în podul unei case din Marea Britanie.
101 afișări
Imaginea articolului Chitara acustică pierdută a lui John Lennon din anii '60 va fi scoasă la licitaţie

Chitara acustică pierdută a lui John Lennon din anii '60 va fi scoasă la licitaţie

Casa de licitaţii a declarat că John Lennon a cântat la această chitară pe albumul "Help!" al trupei Beatles din 1965. Licitatorii se aşteaptă ca instrumentul depăşească estimarea de 600.000 - 800.000 de dolari, notează Reuters.

Chitara zăcea într-un pod şi a fost redescoperită de actualii proprietari ai casei.

Se crede că instrumentul a ajuns în mâinile lor prin intermediul muzicianului britanic Gordon Waller, membru al duo-ului pop Peter and Gordon din anii '60.

"Gordon a primit-o cadou de la John Lennon, apoi Gordon a dăruit-o managerului său de turneu şi acolo a rămas chitara în toţi aceşti ani", a declarat directorul casei de licitaţii Julien's Auctions, Martin Nolan.

Chitara va fi scoasă la licitaţie pe 29 mai, la Hard Rock Cafe din New York şi pe site-ul casei de licitaţii.

La începutul acestui an, o chitară bas Hofner furată, care i-a aparţinut lui Paul McCartney, a fost găsită şi returnată colegului lui Lennon după 51 de ani. Instrumentele muzicale aparţinând membrilor trupei Beatles s-au vândut cu sume exorbitante la licitaţiile anterioare. În 2015, o chitară furată de la Lennon în anii '60 a fost vândută cu 2,41 milioane de dolari la o licitaţie din California.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici