- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (03.08.2019, 11:59)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chitaristul Brian May şi-a predat lucrarea de doctorat în astronomie, după 36 de ani, pe 3 august 2007
Chitaristul Brian May şi-a predat, pe 3 august 2007, lucrarea de doctorat în astronomie, la 36 de ani după ce o abandonase pentru a se alătura legendarei trupe de rock Queen, a anunţat, sâmbătă, Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica grupului în playlist-ul zilei.
Urmărește
239 afișări
Chitaristul Brian May şi-a predat lucrarea de doctorat în astronomie, după 36 de ani, pe 3 august 2007
Pe 23 august 2007, Brian May obţinea titlul de doctor în astronomie, la 36 de ani după ce începuse redactarea tezei sale de doctorat.
"Sunt fericit, nu vă pot spune cât valorează acest lucru pentru mine", a declarat Brian May, pe atunci în vârstă de 60 de ani, după ce a aflat decizia Colegiului Imperial din Londra de a îi acorda titlul de doctor pentru lucrarea pe care o predase cu 20 de zile mai înainte.
Lucrarea de 48.000 de cuvinte a stat în hambarul casei sale din Surrey din 1974, de când chitaristul şi-a abandonat studiile pentru a se consacra grupului Queen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
În 2006, autorul hiturilor "We will rock you", "The show must go on" şi "Flash" a decis să-şi termine studiile universitare. După nouă luni de cercetări suplimentare, Brian May a predat lucrarea de doctorat pe 3 august, iar, la sfârşitul lunii, a trecut de examenul oral. Teza sa demonstrează că norii de praf din sistemul solar se deplasează în aceeaşii direcţie ca şi planetele.
Brian May şi-a primit diploma în mai 2008, în timpul unei ceremonii organizate la Royal Albert Hall din Londra.
May mai are o diplomă în fizică obţinută de la universitatea londoneză unde a studiat praful interstelar.
De asemenea, în mai 2007, chitaristul a primit titlul onorific de doctor al Universităţii din Exter, sud-vestul Marii Britanii.
În octombrie 2006, May a lansat o carte scrisă în colaborare cu astronomii Patrick Moore şi Chris Lintott, "Bang! The Complete History of the Universe" ("Bang! Istoria completă a Universului"). Volumul este destinat popularizării astronomiei, May utilizându-se ca punct de reper pentru testarea şi explicarea celor mai complicate teorii.
May a declarat anterior că pasiunea pentru astronomie l-a ajutat "să rămână cu picioarele pe pământ".
În prima zi a acestui an, Brian May a lansat primul său single solo din ultimii 20 de ani, "New Horizons", pentru a celebra o reuşită istorică a NASA. Piesa era dedicată sondei spaţiale New Horizons, care, pe 1 ianuarie 2019, a survolat Ultima Thule, un obiect situat în centura Kuiper, la o distanţă de aproximativ 1,6 miliarde de kilometri dincolo de orbita lui Pluto. Aceasta a fost pentru prima oară când un vehicul spaţial a ajuns la o asemenea distanţă. Sonda New Horizons, lansată de NASA în 2006, este destinată cercetării planetei pitice Pluto, dar şi corpurilor spaţiale din Centura Kuiper, într-o misiune fără precedent.
Recent, Brian May a efectuat observaţii astronomice în Tenerife, unde studiază formarea "norilor de praf zodiacal".
Brian May este chitarist şi membru fondator al legendarei trupe rock Queen, care a lansat 15 albume până la destrămarea sa, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani. Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.
Piesele trupei Queen pot fi ascultate pe 3 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: "Homeland": Când va avea loc lansarea celui de-al optulea sezon. Este ultimul din serie | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe