- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (13.10.2014, 17:47)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinema-edu, proiectul de educaţie cinematografică dedicat liceenilor, în şase oraşe din România
Cinema-edu, un proiect de educaţie cinematografică destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie şi noiembrie în şase oraşe din ţară, printre care Ploieşti, Craiova, Mediaş şi Târgu-Mureş, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
271 afișări
Cinema-edu, proiectul de educaţie cinematografică dedicat liceenilor, în şase oraşe din România (Imagine: Shuttestock)
Astfel, Cinema-edu va fi prezent la Ploieşti (21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman), Mediaş (4-6 noiembrie), Târgu-Mureş (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) şi Roman (25-27 noiembrie).
Liceenii iau pauză de la superproducţii şi sunt invitaţi să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbată împreună cu invitaţi speciali. Cinema-edu îi invită să vadă cum este viaţa în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul "Wasteland", de Lucy Walker, ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în "Beasts of the Southern Wild", de Benh Zeitlin, şi cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în "Io e Te", în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Rodica Dominteanu, scenaristă, consideră că, "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educaţie cinematografică este esenţial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor. Aceştia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai mult, la vârsta la care gusturile se formează. Prin urmare, acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoştinţă cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de promovare, nu ajung la ei. În plus, proiectul Cinema-edu îşi propune redescoperirea cinematografului ca spaţiu social, loc de întâlnire şi declanşator de discuţii între tineri".
Cinema-edu doreşte să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susţinând discuţii şi dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociaţia Culturală Macondo organizează proiecţiile Cinema-Edu încă din 2010, reuşind să dezvolte primul proiect de educaţie cinematografică din România în această manieră.
De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti şi din ţară, iar, în lunile octombrie şi noiembrie, va continua proiectul în Ploieşti, Craiova, Mediaş, Târgu-Mureş, Iernut şi Roman. Elevii şi profesorii vor putea accesa şi ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta şi continua discuţiile şi în afara sălii de cinema.
Pentru mai multe detalii şi programări la proiecţii, profesorii din liceele aflate în cele şase oraşe sunt rugaţi să scrie pe adresa asociatia.macondo@gmail.com.
De asemenea, mai multe informaţii despre filme si despre ediţiile anterioare ale proiectului Cinema-edu sunt disponibile pe site-ul www.cinema-edu.ro.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru