Competiţie inedită: 10 ore de board games, în scop caritabil

Pasionaţii de jocuri pot participa sâmbătă, 22 octombrie, în Bucureşti, la un decatlonul de board games (Catan, Dixit, Activity, Saboteur, Jenga sau Game of Thrones – Card Game), organizat în beneficiul copiilor îngrijiţi în centrul socio-medical Hospice Casa Speranţei.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Competiţie inedită: 10 ore de board games, în scop caritabil

Competiţie inedită: 10 ore de board games, în scop caritabil

Decatlonul se adresează atât împătimiţilor de board games, care pot participa la competiţie pentru marele premiu al decatlonului, trofeul "Iron Brain", cât şi începătorilor, celor care nu au mai încercat niciodată jocurile de acest tip. Pe toată durata evenimentului, cei prezenţi vor avea la dispoziţie sesiuni de learning, în care li se vor explica regulile jocului şi câteva mişcări de bază.

Mai mult, la finalul decatlonului vor avea loc o licitaţie de obiecte geek/ fun, o tombolă cu premii şi un afterparty. Gazda evenimentului va fi cunoscutul actor Răzvan Oprea (actor al TNB, cunoscut şi din emisiunea "Mondenii").

Evenimentul este unul caritabil: toate fondurile strânse vor fi folosite pentru dezvoltarea Centrului socio-medical Hospice de la Adunaţii Copăceni, de care vor beneficia copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viaţă şi familiile acestora. Centrul este gândit ca un spaţiu în care aceştia să găsească sprijin şi alinare, atunci când se confruntă, pe lângă problemele medicale cauzate de boală, cu probleme de natură socială şi materială.

Evenimentul se va desfăşura pe 22 octombrie în pub-ul bucureştean Have a Cigar (Str. Dianei, nr. 11 - lângă Piaţa Rosetti), începând cu ora 12:00. Biletele de acces pot fi cumpărate online aici, la preţul de 40 lei, pentru competiţia oficială, şi 25 lei, pentru zona de casual gaming.

"Competiţiile sportive de tip maraton sunt tot mai populare în România şi sute de alergători decid să susţină cauza Hospice Casa Speranţei şi să strângă bani pentru pacienţii cu boli incurabile. Există însă foarte mulţi oameni care, din diferite motive, nu pot să alerge, dar vor să ajute, la rândul lor. Tocmai de aceea, ne-am gândit să organizăm un decatlon de board games care să atragă în special publicul tânăr. Noi, la Hospice, credem foarte mult în tineri şi îi invităm să ni se alăture, pentru o cauză nobilă", a declarat Mirela Nemţanu, director executiv al Hospice Casa Speranţei.

Organizatorii acestui eveniment sunt: Have a Cigar, Creative Board Games, Z/K în beneficiul Hospice Casa Speranţei.

Hospice Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. Hospice este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Hospice a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere. În cei 24 de ani de existenţă, Hospice a adus alinare şi speranţă pentru peste 20.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile.

Hospice Casa Speranţei dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel naţional şi internaţional prin informare, prin programe educaţionale dedicate profesioniştilor, pacienţilor şi comunităţii şi prin îmbunătăţirea legislaţiei în materie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici