- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (28.05.2016, 08:00)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Concluzia controversată a unui studiu: Bebeluşii trebuie lăsaţi să plângă până adorm
Profesorul Michael Gradisar, de la Universitatea Flinders din Australia, a realizat o cercetare în urma căreia a constatat că diferitele metode de a controla plânsul nu au efecte negative nici asupra copilului şi nici asupra părintelui.
Urmărește
5056 afișări
Concluzia controversată a unui studiu: Bebeluşii trebuie lăsaţi să plângă până adorm (Imagine: Shutterstock)
Potrivit Descoperă, acest nou studiu oferă o teorie diferită în privinţa plânsetelor copiilor mici: bebeluşii trebuie lăsaţi să plângă până adorm, iar acest lucru nu va provoca tulburări.
Potrivit unui expert în modele de somn, a lăsa, înainte de ora de culcare, copiii să plângă este bine şi chiar va contribui la un somn mai odihnitor pentru ei.
"Este firesc ca părinţii să-şi facă griji când copiii lor plâng în timpul orei de somn. Deşi este bine cunoscut şi documentat faptul că privarea de somn poate provoca disconfort în familie, inclusiv depresia maternă, sperăm că aceste rezultate vor adăuga un alt element la modul în care părinţii vor privi propriul model de somn şi obiceiul de somn al copilului”, au explicat cercetătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Studiul a implicat folosirea a două tehnici comune de formare a somnului pe 43 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 luni. Copiii aveau tulburări de somn pe timp de noapte.
Un grup a utilizat tehnica plânsului controlat sau în curs de extincţie, care este gândită să lase bebeluşii să adoarmă de unii singuri. Părinţii din acest grup trebuiau să aştepte câteva minute înainte de a se duce la copilul lor care plânge. Părinţilor le-a fost permis să se apropie de copil, dar fără să-l ia în barţe.
A doua metodă testată – decolorarea, presupunea aşteptarea înainte de culcare, metodă ce implică amânarea orei de culcare într-o încercare de a ajuta copiii să adoarmă mai uşor. Acest grup întârzia culcarea bebeluşului cu 15 minute, la început, iar timpul putea creşte în cazul în care mai existau tulburări. De asemenea, a existat şi un grup de control.
După trei luni, cercetătorii au descoperit că bebeluşii din primele grupuri au adormit cu 10 - 13 minute mai repede.
”Bebeluşii din grupul ”plânsului controlat” au dormit mai bine în timpul nopţii, trezindu-se o dată sau de două ori. Nivelul de stres al mamelor a scăzut în prima lună şi nu a existat nici un semn că acest lucru ar fi provocat stres la copii”, a explicat profesorul Gradisar.
Probele din saliva bebeluşilor au prezentat scăderi în nivelurile de cortizon (hormonul stresului). Nu au existat diferenţe semnificative în ce priveşte problemele emoţionale, comportamentale sau probleme de ataşament.
"O combinaţie de metode precum folosirea mai întâi a ”decolorării”, trecând apoi la dispariţia graduală, ar putea fi o abordare bună. Noi sperăm că părinţii copiilor de 6-16 luni pot deveni mai conştienţi că metoda decolorării ajută bebeluşii să adoarmă la începutul nopţii”, a concluzionat profesorul Gradisar.
Citeşte şi: Poveste impresionantă: Un doctor a salvat viaţa unui bebeluş. 30 de ani mai târziu viaţa lui a stat chiar în mâinile acelui bebeluş
Citeşte şi: Mama la 70 de ani. O femeie la vârsta a treia a adus pe lume un bebeluş perfect sănătos - FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:03
USR: Pe baza numărătorii paralele, Elena Lasconi a intrat în turul 2
-
astăzi, 08:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Diferenţa de 0,001% ( 44 de voturi) între Ciolacu şi Lasconi cu 99,90% dintre secţii numărate / Călin Georgescu a depăşit 2,1 milioane de voturi