Construcţii UIMITOARE care sfidează gravitaţia - GALERIE FOTO

Arhitecţii reuşesc de multe ori să ne surprindă cu proiectele lor îndrăzneţe, însă unele dintre ele reuşesc să ne taie respiraţia. Aşezate într-un echilibru, aparent, precar deasupra dealurilor, suspendate pe stâlpi sau cu fundaţii foarte înguste, aceste clădiri par gata să se prăbuşească la prima adiere de vânt.

Urmărește
7050 afișări
Imaginea articolului Construcţii UIMITOARE care sfidează gravitaţia - GALERIE FOTO

Construcţii uimitoare care sfidează gravitaţia - FOTO (Imagine: HEPTA)

Balancing Barn se află în estul Marii Britanii, în Suffolk, şi a fost proiectată de compania olandeză MVRDV. O jumătate din clădire este suspendată deasupra pământului, fără niciun punct de sprijin, potrivit CNN.

Muzeul Timmelsjoch Experience Pass este situat într-o trecătoare montană la frontiera italo-austriacă, la o altitudine de 2509 metri. Uimitoarea construcţie găzduieşte un muzeu dedicate istoriei trecătorii. Edificiul a fost proiectat de arhitectul Italian Werner Tscholl pentru aniversarea a 50 de ani de la construcţia şoselei care leagă Austria de Italia.

Too High Teahouse a fost realizată de arhitectul japonez Terunobu Fujimori, care a folosit ca sursă de inspiraţie construcţiile tradiţionale japoneze destinate servirii ceaiului.

Blocul de locuinţe Wozoco, din Olanda, a fost proiectat de arhitecţii companiei MVRDV.

Fallingwater este, probabil, cea mai cunoscută construcţie a arhitectului American Frank Lloyd Wright şi dă senzaţia că pluteşte deasupra unei cascade. Structura a impresionat atât de mult încât a apărut, în 1930, pe coperta revistei Times.

Clădirea Rohner Port, din Fussach, în Austria, a fost realizată de compania Baumschlager Eberle şi vrea să sugereze o pasăre care stă pe picioare subţiri.

Sharp Centre, din Canada, a fost proiectată de arhitectul Will Aslop pentru Ontario College of Art and Design din Toronto.

Arhitectul Piet Blom se află în spatele acestor case bizare care pot fi admirate în Olanda, în oraşele Rotterdam şi Helmond. Partea superioară a caselor cubice are o înclinaţie de 45 de grade pentru a crea un efect ameţitor.

Muzeul Niteroi, din Brazilia, este una din clădirile emblematice ale oraşului Rio de Janeiro şi a fost proiectat de Oscar Niemeyer şi Bruno Cotarini, folosind ca sursă de inspiraţie o floare.

Stadionul Olimpic din Montreal este celebru pentru turnul său înclinat, cel mai înalt turn de acest fel din lume (175 de metri). Roger Taillibert este numele arhitectului care se află la originea proiectului.

Casa Cactus a fost creată de Ben Huygen şi Jasper Jaegers pentru oraşul Amsterdam. Fiecare etaj al turnului este conceput pentru a maximiza expunerea la soare, ajutând astfel dezvoltarea plantelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici