- Home
- Life-Inedit
- (10.12.2015, 15:58)
- Raluca Bădoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CRĂCIUN 2015: 5 secrete pentru a face CADOUL perfect de sărbători - FOTO
Cadoul de sărbători îşi poate pierde semnificaţia pentru cel care îl oferă sau pentru cel care îl primeşte în această eră a vitezei, a mall-urilor, respectiv a tuturor posibilităţilor. Însă, nu trebuie să fie neapărat aşa. Ani de cercetare ştiinţifică pe tema oferirii de cadouri s-au concretizat într-o listă a celor mai bune moduri de a face întregul proces cu adevărat semnificativ pentru cei dragi.
Urmărește
3182 afișări
CRĂCIUN 2015: 5 moduri ştiinţific dovedite pentru a face un cadou cu adevărat semnificativ
Următoarele sfaturi ne pot ajuta să facem un cadou care să aibă cu adevărat semnificaţie atât pentru cel care îl oferă, cât şi pentru cel care îl primeşte:
1. Cunoaşte persoana
"Cel mai important lucru în schimbul de cadouri este să arăţi că ştii cu adevărat persoana căruia îi dăruieşti ceva şi că îţi pasă cu adevărat de bucuria pe care i-o oferi", a declarat Ryan Howell, un psiholog de la Universitatea de Stat din San Francisco, relatează Live Science.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Asta înseamnă că, în general, trebuie să adaptarezi darul în conformitate cu personalitatea destinatarului. Cu alte cuvinte, cei care vor să ofere cadouri nu ar trebui să le aleagă doar bazându-se pe ceea ce le-ar plăcea lor să primească, ci mai degrabă pe ceea ce beneficiarul ar dori cu adevărat să primească.
2. Doneaza în numele lor
Oferirea de cadouri direct prietenilor sau pentru caritate este legată de ideea de fericire universală. Cercetarea arată că oamenii sunt mai fericiţi când fac acte de caritate. Atunci când faci un cadou cuiva în numele unui prieten creezi o buclă de feedback pozitiv, potrivit unui document de la Harvard Business School din anul 2009.
Mai mult decât atât, fericirea legată de caritate este cea mai mare atunci când oamenii dau într-un mod care favorizează conexiunea socială. Un studiu publicat în 2013 în Jurnalul Internaţional de fericire şi Dezvoltare a constatat că oamenii se simt mai fericiţi după ce dăruiesc ceva într-un mod personalizat, prin intermediul unui prieten sau al unei rude, decât după ce fac o donaţie sub anonimat.
3. Oferă cadouri realizate manual
Un cadou pompos dintr-un mall nu este întotdeauna cel mai bun. Un studiu publicat în martie 2015, în Jurnalul de Marketing, a constatat că oamenii preferă să ofere cadouri realizate manual, unicat, şi că sunt dispuşi să plătească chiar cu 20 la sută mai mult pentru un astfel de cadou.
Un alt studiu din 2009 din Journal of Consumer Research a constatat că, atunci când cineva primeşte un obiect care este moştenire de familie din generaţie în generaţie, valoarea simbolică este mai mare decât valoarea financiară.
4. Nu ezita să dăruieşti jocuri
La orice vârstă te-ai afla, mereu îţi va face plăcere să te relaxezi atunci când îţi petreci timpul liber. Cu siguranţă că persoana căreia vrei să îi faci un cadou are un hobby sau îi plac jocurile pe PC. Un astfel de cadou îi va demonstra că îţi pasă de fericirea lui.
5. Oferă momente, nu obiecte
Dacă există o regulă de aur atunci când vine vorba de cadouri, aceasta este: "Oferă experienţe, mai degrabă decât un produs". Persoanele care primesc cadouri experienţiale, cum ar fi bilete la concerte sau o excursie, se simt mai conectaţi de cel care a oferit cadoul decât persoanele care au primit un produs de tipul unui obiect, sunt de părere cercetătorii de la Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe