- Home
- Life-Inedit
- (27.05.2015, 14:34)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum arată şi cum a fost realizată cea mai mare fotografie din lume - FOTO
O echipă internaţională condusă de fotograful Italian Filipo Blengini a publicat o imagine panoramică de dimensiuni impresionante a masivului Mont Blanc, cel mai înalt munte din Europa şi al 11-lea din lume.
Urmărește
1664 afișări
Cum arată şi cum a fost realizată cea mai mare fotografie din lume (Imagine: HEPTA)
Imaginea panoramică are 365 de gigapixeli şi este formată din 70.000 de instantanee pentru fotografierea cărora a fost nevoie de 35 de ore, relatează dailymail.co.uk.
Fotograful Italian Filippo Blengini susţine că muntele în sine a inspirat proiectul “in2white”: “Am vrut să îl înfăţişăm aşa cum apare în faţa ochilor noştri: mare frumuseţe, dimensiune uimitoare, exaltare pură”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
“Am fost suficient de curajoşi, nebuni şi ambiţioşi pentru a concepe o imagine panoramică uriaşă care să surprindă fiecare detaliu al muntelui”.
Cei cinci oameni din echipă au petrecut două săptămâni, la sfârşitul anului 2014, la o altitudine de 3.500 de metri, îndurând temperaturi de sub 10 grade Celsius.
Pentru cele 70.000 de fotografii au fost folosite aparate Canon EF 400mm f/2.8 II IS şi Canon 70D DSLR, un teleobiectiv Canon Extender 2X III şi o instalaţie robotizată.
Două noi imagini panoramice, din unghiuri diferite, ar putea fi adăugate acestui proiect.
Utilizatorii ar putea să adauge trasee în imagine, iar alpiniştii ar putea să se identifice în aceasta.
Prelucrarea volumului uriaş de informaţie (46 de terabiti) a durat două luni, iar imaginea rezultată ar echivala cu suprafaţa unui teren de fotbal, dacă ar fi imprimată la o rezoluţie de 300dpi.
Cu piscuri de aproape 5.000 de metri şi vânt care atinge 95 de kilometri pe oră, nu este surprinzător că Mont Blanc este unul din cele mai periculoase locuri pentru excursionişti. Dar asta nu îi opreşte pe cei veniţi din toate colţurile lumii pentru a ataca piscurile ameţitoare. În fiecare an există aproximativ 20.000 de tentative de căţărare. Între 30 şi 70 de oameni îşi pierd viaţa anual încercând să escaladeze cel mai înalt vârf din Europa, potrivit revistei “Climbing Mont Blanc”.
Imaginea realizată de echipa italianului Filipo Blengini este cu 45 de gigapixeli mai mare decât cea a Londrei, deţinătoarea recordului, realizată în 2013 (320 megapixeli). NASA deţine de asemenea o imagine a Lunii de 681 de megapixeli, însă aceasta a fost realizată în spaţiu de Lunar Reconnaissance Orbiter.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe