- Home
- Life-Inedit
- BEIJING, (28.03.2016, 14:42)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum au reuşit chinezii să îşi păstreze spaţiul verde. Rezultatul extraordinar al unui program lansat în 1998
Beijing-ul a implementat un program de conservare a pădurilor în anul 1998, ca răspuns la exploatarea forestieră şi defrişările masive, ce au dus la o reducere considerabilă a suprafeţelor împădurite, iar acum au dovada că acel program funcţionează, scrie Descoperă.
Urmărește
2033 afișări
Cum au reuşit chinezii să îşi păstreze spaţiul verde. Rezultatul extraordinar al unui program lansat în 1998
O echipă de oameni de ştiinţă au studiat pădurile naţionale, folosind imagini de pe satelit, observând dacă suprafaţa împădurită s-a extins sau a scăzut.
În perioada anilor 2000-2010 a fost înregistrată o redresare semnificativă cu circa 1,6% din teritoriul Chinei, în timp ce pierderile constituiau 0,38%, potrivit Descoperă.
"Înainte, defrişările erau extinse la scară largă. Acum, însă, că s-a oprit tăierea pădurilor, există şi o creştere în suprafeţe acoperite de pădure", a declarat autorul studiului, Andrés Viña, de la Centrul pentru Sisteme de Integrare şi sustenabilitate a Universităţii de Stat Michigan.
TITLURILE ZILEI
-
-
astăzi, 17:04
-
astăzi, 17:52
-
astăzi, 18:53
-
astăzi, 18:25
• Arma care îi sperie cel mai tare pe ruşi se află în hangarele nemţilor
-
astăzi, 17:20
-
astăzi, 15:53
• A murit Silviu Prigoană. A făcut infarct într-un restaurant din Bran
-
astăzi, 16:18
• Băsescu, ironii la adresa lui Ciolacu: În cap o mai fi ceva în afară de o şmecherie unsuroasă?
-
astăzi, 15:56
-
astăzi, 13:39
-
astăzi, 13:13
-
astăzi, 08:52
-
astăzi, 13:28
• Năsui: Am câştigat procesul împotriva lui Iohannis referitor la deplasările cu avioane de lux
-
astăzi, 11:43
• Prinţul moştenitor saudit susţine că Israelul comite „genocid” în Gaza
-
astăzi, 11:06
-
astăzi, 17:11
• Warren Buffett adună numerar şi vinde acţiuni. Se pensionează sau anticipează criza financiară?
Pădurile adăpostesc o biodiversitate imensă, previn eroziunea solului şi acţionează ca filtre de carbon, purificând atmosfera de dioxidul de carbon.
Estimările au demonstrat că aproape 130 de hectare de păduri, o suprafaţă mai mare decât Africa de Sud, a fost defrişată numai în ultimii 25 de ani ai secolului trecut.
Timp de decenii la rând, chinezii au tăiat păduri, pentru a face loc industriei şi agriculturii. Biodiversitatea a sărăcit, iar inundaţiile şi alunecările de teren ce au devenit tot mai dese au adus imense pierderi din cauza lipsei copacilor care menţineau balanţa în ecosistem.
Inundaţiile şi alunecările de teren din vara anului 1998 au provocat pierderi de 20 de miliarde de dolari. Atunci, guvernul chinez a decis să investească, în perioada 1998-2000, două miliarde de dolari în programul de conservare a pădurilor.
Rezultatul a fost extraordinar. Defrişările forestiere, care ajungeau în 1997 la 32 de milioane de metri cubi de lemn natural, au fost reduse la 23 de milioane de metri cubi către anul 1999, relatează Descoperă.
"Când se ajunge la climă şi reţinerea carbonului, acestea sunt probleme globale", a afirmat Kevin Griffin, un ecologist de la Lamont-Doherty Earth Observatory la Universitatea Columbia, care nu a participat la studiu.
"Este încurajator să vedem că despădurirea este în scădere şi că unele ţări din toate regiunile arată progrese impresionante. Printre acestea, ele includ: Brazilia, Chile, China, Cape Verde, Costa Rica, Filipine, Republica Coreea, Turcia, Uruguay, şi Vietnam", a declarat Jose Graziano da Silva, directorul general al FAO (Organizaţia Internaţională de Agricultură şi Alimentaţie).
Odată cu scăderea defrişărilor, FAO a raportat că emisiile de carbon au scăzut cu 25 la sută între anii 2001-2015.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe