- Home
- Life-Inedit
- (26.01.2017, 07:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum să călătoreşti în fiecare lună a anului cu mai puţin de 100 de euro?
Conform studiilor recente, călătoriile ne fac mai fericiţi decât orice altceva şi nu e de mirare că majoritatea tinerilor decid să îşi canalizeze veniturile pe experineţe şi mai puţin pe bunuri materiale. Dacă acum 20 de ani, călătoriile nu erau atât de accesibile, astăzi poţi să ajungi din Bucureşti până în Berlin, Roma, Milano sau Bruxelles cu mai puţin de 10 euro.
Urmărește
5389 afișări
Cum să călătoreşti în fiecare lună a anului cu mai puţin de 100 de euro? (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)
Pasiunea pentru călătorii nu se poate manifesta numai de două ori pe an în vacanţă de vară şi în cea de Crăciun. Pentru a descoperi măcar oraşele cunoscute din Europa ai nevoie de cel puţin 30-40 de escapade de weekend. A călători atât de mult ai putea crede că implică foarte mulţi bani şi mult timp liber, dar nu e chiar aşa. Partea cu timpul liber se aplică, dar în anumite condiţii, însă cea cu banii este total neadevărată. Datorită univesului nesfârşit al internetului şi al milioanelor de opţiuni pe care ţi le pune la dispoziţie, destinaţiile preferate pot fi mai aproape decât crezi. The One ne prezintă câteva sfaturi uşor de aplicat:
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cum să găseşti bilete ieftine de avion?
Pentru că la început e cel mai greu, te sfătuiesc să începi aventura ta cu vacanţe scurte, de două-trei zile, în oraşe cunoscute şi accesibile.
Un exemplu bun este Roma. Preţul unui bilet până în capitala Italiei începe de la 8 euro, iar o noapte de cazare lângă Termini Station într-o cameră de două persoane costă aproximativ 50 de euro. Preţurile variază în funcţie de preferinţele tale şi bugetul pe care îl ai. Poţi să alegi să împarţi camera cu alte persoane şi să plăteşti în jur de 10 euro pe noapte într-un hostel sau să cauţi ceva cu standarde mai ridicate şi să plateşti în jur de 80-90 de euro pe noapte.
Să călătoreşti cu 100 de euro nu este un vis sau o născocire de marketing, ci este o realitate pe care o poţi trăi dacă eşti flexibil şi ai ca scop cunoaşterea şi explorarea cât mai multor locuri din lume.
Dacă te descurci mai greu la început cu căutările pentru vacanţele tale, Kinderonnie.ro este o platforma unde vei găsi zilnic 2-3 oferte avantajoase pe care le poţi lua în considerare.
Cum poţi să te cazezi GRATIS?
Dacă esti prietenos, deschis şi ai spirit de aventură, Couchsurfing este pentru tine! Practic, tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi, să cauţi gazda potrivită şi să trimiţi o cerere prin care informezi persoana respectivă ce intenţii ai şi de ce îţi doreşti să te găzduiască. Dedică ceva timp studierii profilului gazdei şi asigură-te că are cel puţin 4-5 referinţe.
De asemenea, nu trimite un mesaj în grabă, nimeni nu vrea să primească pe cineva gratis la el în casă dacă nu este sigur că va avea parte de o experienţă frumoasă. Construieşte-ţi cererea ţinând cont de informaţiile pe care le ai despre gazda (de pe profilul ei) şi subliniază ce poţi oferi în schimbul nopţilor de cazare. Poate poţi să le găteşti într-o noapte, poate poţi să le oferi lecţii de română. Orice poţi împărtăşi cu ei, merită menţionat.
Cum împachetezi totul într-o singură valiză?
La companiile low-cost (Ryanair, Wizz Air, Blue Air) marele dezavantaj îl reprezintă bagajul. Acesta trebuie să se încadreze în anumite limite şi, de asemenea, să nu conţină anumite obiecte.
Să călătoreşti cu o singură valiză nu e chiar atât de greu precum pare. Dacă te foloseşti de anumite tehnici arhi-cunoscute ca făcutul hainelor sul în loc de împachetatul clasic sau scoaterea tuturor obiectelor din cutii, volumul bagajului tău se va reduce considerabil şi vei reuşi să treci cu bine de controlul din aeroport. Nu uita, practice makes perfect, aşa că nu te îngrijora dacă nu îţi iese din prima. În timp, vei descoperi propriile tale trucuri pentru a împacheta eficient şi nu vei mai vedea rostul bagajelor mari.
Citeşte şi: "Schimbă-ţi setările pe Twitter", mesaj transmis de hackerul care a spart conturile militanţilor ISIS lui Donald Trump
Citeşte şi: Premiile César 2017: Lista nominalizărilor. Thriller-ul despre viol "Elle" şi comedia neagră "Ma Loute"
Citeşte şi: De ce părăsesc oamenii „America lui Trump”
Citeşte şi: Fata lui Michael, Paris Jackson: „Am fost agresată sexual în copilărie. Nu am spus nimănui“
Citeşte şi: VIDEO Experţii în limbaj corporal au descifrat comportamentul lui Trump faţă de soţia sa, Melania, în timpul ceremoniei de învestitură. Diferenţele majore faţă de Obama
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe