Drone din păsări moarte - planul unor experţi americani pentru a îmbunătăţi industria aviatică

Oamenii de ştiinţă din New Mexico apelează la taxidermie în cadrul unui nou proiect: acela de a transforma păsările împăiate în drone, pentru a studia tehnicile de zbor.

Urmărește
2720 afișări
Imaginea articolului Drone din păsări moarte - planul unor experţi americani pentru a îmbunătăţi industria aviatică

FOTO Liliana Salgado/Reuters

Deocamdată, prototipul de dronă-pasăre poate zbura timp de maximum 20 de minute, au declarat oamenii de ştiinţă pentru Reuters.
 
Cercetarea nu are nicio legătură cu conspiraţia Gen Z conform căreia „Păsările nu sunt reale”, a declarat un lider de proiect pentru Insider
 
Mostafa Hassanalian, un profesor de Inginerie mecanică, lider al proiectului din cadrul New Mexico Institute of Mining and Technology din Socorro, a declarat că echipa a început să se intereseze de păsările decedate după ce dronele din păsări mecanice nu dădeau rezultate bune. 
 
„Ne-a venit această idee că putem folosi ... păsări moarte şi să le transformăm într-o dronă”, a declarat Hassanalian, care a studiat îndelung dronele, pentru Reuters. „Facem inginerie inversă”, explică acesta.
 
Oamenii de ştiinţă speră să le folosească pentru a studia formaţiunile şi modelele de zbor ale păsărilor, care, la rândul lor, pot fi aplicate în industria aviatică, a declarat Hassanalian pentru Reuters. Dronele „din” păsări împăiate sunt în prezent testate la universitate într-o cuşcă personalizată, potrivit publicaţiei.
 
„Dacă învăţăm cum aceste păsări gestionează energia între ele, putem aplica (acest lucru) în viitoarea industrie aviatică pentru a economisi mai multă energie şi mai mult combustibil”, a mai spus Hassanalian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici