Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis, pe 18 aprilie, la "Remember Florian Pittiş" din Capitală

Zoia Alecu, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis şi Mircea Baniciu se numără printre vedetele care vor participa, pe 18 aprilie, începând cu ora 17.00, la cea de-a treia ediţie a evenimentului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş" din Parcul Titan din Capitală.

Urmărește
206 afișări
Imaginea articolului Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis, pe 18 aprilie, la "Remember Florian Pittiş" din Capitală

Ducu Bertzi (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Astfel, pe 18 aprilie, muzica şi poezia, idealurile şi valorile se vor întrepătrunde într-un spectacol emoţionant - "Remember Florian Pittiş", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

La eveniment vor participa nume de rezonanţă ale scenei româneşti care au scris istorie în muzică şi care sunt indisolubil legate de Florian Pittiş, precum Marius Baţu, Florin Chilian, Zoia Alecu, Mircea Vintilă & Brambura, Ducu Bertzi, Viţa de Vie, Nicu Alifantis & Zan, Teo Boar, Vlady Cnejevici şi Mircea Baniciu.

Accesul publicului la spectacolul din Parcul Titan este gratuit.

Florian Pittiş s-a născut pe 4 octombrie 1943 şi a murit pe 5 august 2007. De-a lungul carierei sale, el a fost Alencon din "Elisabeta I", de Paul Foster, Alioşka din "Azilul de noapte", de Maxim Gorki, Edmund şi Jamie din "Lungul drum al zilei către noapte", de Eugene O'Neill, şi Ariel din "Furtuna", de William Shakespeare, toate în regia lui Liviu Ciulei.

De asemenea, a jucat în celebrul "Hamlet", al lui Alexandru Tocilescu, care a avut premiera în 1985. A regizat el însuşi, pe scena Teatrului Bulandra, spectacole precum "Cum se numeau cei patru Beatles", de Stephen Poljakoff, "Câinele grădinarului", de Lope de Vega, "Meditaţiile Ritei", de Willy Russel, şi "Black & White", de Keith Waterhouse & Willis Hall.

În 1992, Pittiş a fondat trupa Pasărea Colibri, împreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A rămas în formaţie până în 2000, când i-a luat locul Marius Baţu. A fost, însă, în permanenţă, o prezenţă activă în lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole în ziare, prezentări de concerte, colaborări pe diferite discuri.

În 1965, Pittiş a debutat în teatrul radiofonic, în serialul "Cosma", adaptat după romanul lui Panait Istrati, în regia lui Dan Puican. Au urmat 40 de ani la radio. În 1973, la 13 august, Florian Pittiş a devenit prezentatorul "Clubului Curioşilor", de la fostul Program 3. În timp, a realizat "Pittiş Show", iar după '90, alături de Camelia Stănescu a realizat "Declaraţie de iubire" la Radio România Cultural. Între 1998 şi 2004, acesta a fost directorul Radio 3, România Tineret, care a devenit Radio3net la 1 octombrie 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici