- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (15.03.2016, 16:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
După ce a realizat o misiune-experiment în spaţiu, astronautul Scott Kelly pleacă de la NASA - VIDEO
La două săptămâni de la întoarcerea pe Pământ a lui Scott Kelly, care a petrecut aproape un an de zile în spaţiu, NASA a anunţat faptul că pe 1 aprilie astronautul va părăsi agenţia spaţială, dorind să se implice în alte proiecte, informează Descoperă.
Urmărește
388 afișări
După ce a realizat o misiune-experiment în spaţiu, astronautul Scott Kelly pleacă de la NASA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)
În vârstă de 52 de ani, astronautul a înregistrat un record pentru SUA după ce a petrecut 340 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a vedea cum reacţionează corpul uman la o perioadă lungă de timp petrecută în spaţiu. El deţine, de asemenea, recordul american pentru cea mai îndelungată prezenţă în spaţiu: 520 de zile în patru misiuni, conform Descoperă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Rezultatele sale au fost comparate cu cele de pe Pământ, ale fratelui său geamăn, Mark Kelly, un astronaut retras din activitate.
''Aştept cu nerăbdare să îmi continui cei 30 de ani de serviciu public într-un nou rol. Pentru a continua orice călătorie, trebuie să ne provocăm mereu pentru a face pasul următor'', a scris pe Facebook Kelly, care s-a angajat în Marină în 1987.
În cel aproape un an petrecut în spaţiu, Kelly a postat pe reţelele sociale sute de imagini, în special Pământul, de pe orbită. A făcut şi o serie de poante, una dintre ele fiind momentul în care şi-a speriat colegii de pe staţie cu un costum de gorilă, pe care îl primise cadou de la fratele său.
Încă nu se ştie ce va face Kelly după retragerea de la NASA. El va continua, însă, testele medicale periodice ca parte a programului post-misiunii în spaţiu.
''Adaptarea la spaţiu este mai uşoară decât adaptarea mea la Pământ'', a declarat Kelly în prima conferinţă de presă după revenirea pe Terra.
Plecarea lui Scott Kelly înseamnă că NASA pierde cea mai mare stea, potrivit profesorului de politică spaţială John Logsdon, aflat şi el la pensie.
''Sunt dispus să pariez că nimeni nu ar putea numi un alt astronaut NASA, nimeni mai aproape de program. Eliberează calea pentru următoarea generaţie de piloţi spaţiali. Există câţiva veterani, dar nu mulţi'', a spus John Logsdon.
Administratorul NASA, Charles Bolden, el însuşi astronaut pensionat, a declarat că agenţia spaţială şi ştiinţa, în general, sunt recunoscătoare lui Kelly, adăugând că acesta ar merita '' mese care nu vin într-o pungă, o bere rece, duşuri calde, adieri de toamnă rece, sunetele păsărilor care ciripesc, posibilitatea de a pune capul pe o pernă reală şi cât mai multe dintre plăcerile vieţii''.
Astronauţii care vor ateriza în cele din urmă pe Marte '' vor fi pe urmele unuia dintre cei mai buni astronauţi din istoria programului spaţial, prietenul meu, comandantul Scott Kelly'', a declarat Bolden.
Pe data de 2 martie, astronautul american Scott Kelly, împreună cu colegul său rus Mikhail Kornienko, aterizau pe Terra, după 340 de zile petrecute la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. La întoarcerea pe Pământ, comandantul misiunii "Expedition 46" a apărut foarte schimbat: era mai întalt, pe figura sa se putea vedea efectul iradierii, iar în privirea sa se putea vedea extenuarea.
În cadrul misiunii desfăşurate, Kelly a fost supus unei serii de teste, menite să aducă noi informaţii referitoare la posibilitatea de a trimite astronauţi pe planeta Marte, potrivit Descoperă.
Citeşte şi: Scott Kelly, la finalul celei mai lungi misiuni în spaţiu: Parcă mi-am trăit toată viaţa aici - VIDEO
Citeşte şi: NASA va utiliza mini-navete în cadrul flotei de vehicule spaţiale care vor aproviziona ISS
Citeşte şi: Ortografie din spaţiu: Un expert NASA a format întreg alfabetul din imagini surprinse din satelit - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Selfie pe Marte: NASA a învăţat roverul Curosity să-şi facă selfie-uri - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe