- Home
- Life-Inedit
- MOSCOVA, (24.12.2015, 14:23)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a primit cadouri de Crăciun, după conectarea unei capsule la avanpostul spaţial
Astronauţii care alcătuiesc echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au primit cadouri de Crăciun, dar şi provizii şi materiale ştiinţifice, după ce o capsulă rusească de tip cargo s-a conectat cu succes, miercuri, la avanpostul spaţial, informează bbc.com.
Urmărește
434 afișări
Echipajul de pe Staţia Spaţioală Internaţionale a primit cadouri de Crăciun, după conectarea unei capsule la avanpostul spaţial
Capsula Progress 62P, care a decolat, luni, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, s-a conectat în regim automatizat la modulul Pirs al ISS, miercuri, la ora 10.27 GMT, după un zbor pe orbită care a durat două zile.
După realizarea tuturor manevrelor de verificare, uşile care separă capsula de ISS au fost deschise, permiţând accesul astronauţilor la bordul vehiculului de tip cargo.
Luni, astronautul britanic Tim Peake - căruia britanicii îi spun, cu simpatie, "Major Tim" (parafrază după Major Tom, un astronaut fictiv, devenit celebru graţie unor cântece lansate de David Bowie, n.r.) - a participat la o misiune specială, realizând o ieşire pe orbită, pentru a repara un utilaj cu rol esenţial în procesul de conectare la ISS a capsulelor spaţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
Alţi doi astronauţi, americanii Scott Kelly şi Tim Kopra, au reuşit să deblocheze, să deplaseze pe o distanţă de câţiva centimetri şi să plaseze în poziţia corectă, în afara avanpostului orbital, un element al braţului robotizat al ISS, folosit la prinderea capsulelor, pentru ca vehiculul Progress 62P să se poată conecta cu succes la staţie.
Tim Peake a ajuns pe 15 decembrie, după un zbor cu o capsulă Soyuz, la bordul ISS, unde va efectua o misiune de şase luni.
El a devenit primul astronaut britanic care a ajuns în spaţiu, după Helen Sharman, care a petrecut o săptămână la bordul fostei staţii spaţiale ruseşti Mir.
Potrivit agenţiei spaţiale ruse (Roscomos), vehiculul de tip cargo Progress 62P a avut la bord o încărcătură de 2,436 de kilograme, conţinând alimente, apă, carburant, materiale ştiinţifice şi oxigen.
Acest vehicul din gama Progress a trecut de curând printr-un proces de modernizare. Vehiculul conţine un nou panou de comandă, un nou sistem de telemetrie şi o versiune îmbunătăţită a radarului Kurs.
Kurs este sistemul utilizat pentru a determina poziţia relativă a unui vehicul spaţial faţă de ISS în timpul manevrelor de apropiere şi conectare la staţie.
ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe