Ethan Hawke: Este prima premieră "Before Midnight" la care nu vorbim de noi, ci de o cauză socială

Actorul Ethan Hawke a declarat, la o conferinţă de presă organizată la Bucureşti miercuri, care a precedat Gala Ovidiu Ro, că filmul în care joacă "Before Midnight" are, cu ocazia acestui eveniment, cea dintâi premieră la care protagoniştii nu vorbesc despre ei înşişi, ci despre o cauză socială.

Urmărește
708 afișări
Imaginea articolului Ethan Hawke: Este prima premieră "Before Midnight" la care nu vorbim de noi, ci de o cauză socială

Ethan Hawke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul Ethan Hawke este prezent la Gala Ovidiu Ro "Before it's too late", alături de regizorul Richard Linklater, pentru a strânge fonduri în beneficiul programului "Fiecare copil în grădiniţă", care a fost iniţiat de mama sa, Leslie Hawke, alături de Maria Gheorghiu.

Evenimentul are loc la Palatul Copiilor din Capitală şi include proiecţia în premieră în România a filmului "Before Midnight", în care joacă actorul.

Vorbind despre importanţa educaţiei timpurii, Ethan Hawke a făcut apel şi la un aspect delicat din viaţa sa personală.

"Fiica mea cea mare este dislexică. Noi am cheltuit o grămadă de bani pentru a o ajuta să treacă peste această problemă. Dacă era dintr-o familie săracă, toată lumea ar fi crezut că este proastă", a spus Ethan Hawke.

Acesta a mărturisit că a aflat de problemele sociale din România prin intermediul mamei sale. "Când am fost prima dată în România, mama lucra la Bacău. (...) E o cultură pe care nu o ştiam, dar prin mama am avut acces la ea", a adăugat actorul, care a mai vorbit şi despre Cristian Mungiu.

"Filmele lui Cristian sunt excepţionale şi au avut parte de atenţie la nivel mondial", a spus el.

Actorul a spus că a văzut cel mai recent film al lui Cristian Mungiu, "După dealuri", la New York.

"Am auzit că (Cristian Mungiu, n.r.) susţine proiectul mamei şi am zis că trebuie să fie un tip minunat", a spus acesta, referindu-se la faptul că, în câteva rânduri, a menţionat că şi-a dorit să lucreze cu regizorul român.

Mama actorului, Leslie Hawke, a povestit despre începuturile sale în România. Ea a spus că a cunoscut această ţară când a făcut parte din Peace Corps.

"Nu ştiam nici că România este în Europa de Est, dar nu ştiam nici de Dracula", a spus Leslie Hawke, care a povestit că, la 48 de ani, a decis să se mute într-o ţară complet străină, pentru o cauză socială.

"Nu ştiam nici că există copii în spatele unor clădiri de termopane, care cerşesc şi nimeni nu le dă atenţie", a spus aceasta.

Glumind, Ethan Hawke a spus că a venit în România deoarece mama lui l-a ameninţat că nu o să le mai facă daruri de Crăciun copiilor săi. "Am ştiut mereu că mama e o persoană cu convingeri puternice", a spus actorul, adăugând că mama sa şi Maria Gheorghiu sunt "ca Lennon şi McCartney".

"O încurajez pe mama să scrie o carte despre experienţa sa de american în România", a spus actorul.

"Fără o educaţie preşcolară, copiii săraci nu pot recupera decalajul dintre ei şi ceilalţi copii. Dacă nu investim în educaţia lor, vor sfârşi prin a fi o povară pentru întreaga societate", a declarat preşedintele Ovidiu Ro, Leslie Hawke.

Asociaţia mai trebuie să strângă 140.000 de euro pentru finanţarea programului "Fiecare copil în grădiniţă" în anul şcolar 2013 - 2014. Obiectivul pe termen lung al Asociaţiei Ovidiu Ro este să transforme programul pentru ca fiecare copil sărac din România să beneficieze de o educaţie timpurie de calitate şi să aibă astfel şansa de a deveni un membru activ al societăţii.

Pe lista de invitaţi ai Galei Ovidiu Ro se numără Andreea Esca, Andreea Raicu, Horia Brenciu, Cristian Mungiu şi Călin Netzer.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la eveniment)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici