EUROVISION 2012: Ce cadou a primit MANDINGA de la un fan al piesei "Zaleilah"

Mandinga, care reprezintă România în finala Eurovision 2012 de la Baku, a primit înaintea ultimei repetiţii oficiale de sâmbătă, un tablou din partea unui pictor din Azerbaidjan, Togrul, care s-a declarat fan al piesei "Zaleilah" şi al solistei formaţiei, Elena Ionescu, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii trupei.

Urmărește
3579 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2012: Ce cadou a primit MANDINGA de la un fan al piesei "Zaleilah"

EUROVISION 2012: Ce cadou a primit MANDINGA de la un fan al piesei "Zaleilah" (Imagine: catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Elena Ionescu a declarat totodată: "Avem încredere că aceasta va fi o seară memorabilă pentru România. Promitem să făcem pe scena EUROVISION un show cu care românii să se mândrească. Este normal să avem emoţii înaintea unei finale cu o asemenea miză. Am minţi dacă am spune că nu. Având 10 ani de experienţă pe scenă, MANDINGA poate să-şi canalizeze emoţiile într-o direcţie constructivă, aşa că pentru diseară suntem gata să dăm tot ceea ce avem mai bun pentru România".

Mandinga va urca pe scenă cu numărul 14, în FINALA EUROVISION ce are loc sâmbătă seară la Baku Crystal Hall şi care va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de la ora 22.00.

Trupa românească va cânta cu această ocazie în faţa a 25.000 de spectatori, toate biletele fiind sold out de mai bine de trei săptămâni. Organizatorii se aşteaptă şi la audienţe TV record, dat fiind interesul crescut al europenilor pentru ediţia din acest an. TVR 1 a fost lider de audienţă în timpul transmisiei primei semifinale, în care România s-a calificat în etapa finală.

Celelate ţări concurente în finala EUROVISION 2012 sunt: Azerbaidjan, Spania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Germania, calificate direct în finală, Lituania, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta şi Turcia, calificate în urma semifinalei de joi, şi România, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia şi Irlanda, selectate în prima semifinală, marţi.

La finală, notele acordate în România vor fi anunţate de Paula Seling. Televotul va fi posibil după ce vor fi urcat pe scenă reprezentanţii tuturor celor 26 de ţări. Telespectatorii vor avea la dispoziţie doar 15 minute pentru a acorda notele lor favoriţilor.

Românii pot vota pentru Mandinga doar dacă se află peste hotare şi urmăresc concursul la televiziunea publică din ţara în care se află - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei trupei.

Transmisiunea finalei va fi precedată de o ediţie specială, de la 21.20, prezentată de Gianina Corondan şi Leonard Miron. În emisiunea "Drumul spre Baku" telespectatorii pot afla amănunte legate de pregătirea României pentru Eurovision şi veţi urmări în premieră şi exclusivitate imagini din culisele Eurovision.

Ediţia de anul acesta a concursului Eurovision se desfăşoară la Baku, în Azerbaidjan, după ce Ell & Nikki au câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Running Scared".

În 2011, trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision, s-a clasat pe locul al 17-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Düsseldorf Arena, în Germania.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan şi Celine Dion.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc şi Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici