Exasperat de vremea rea, un primar din Franţa a dat decret „anti-ploaie"

  • Primarul unui sat din Franţa a emis un decret „pentru a opri ploaia", dacă este posibil cu o mână de ajutor de „dincolo".
  • Preoţii sunt invitaţi să contribuie la comunicarea cu „partea de dincolo”.
Urmărește
562 afișări
Imaginea articolului Exasperat de vremea rea, un primar din Franţa a dat decret „anti-ploaie"

Exasperat de vremea rea, un primar din Franţa a dat decret „anti-ploaie".

Daniel Marrière, primarul din Coulonces, un mic sat din departamentul Orne, cu 227 de locuitori, spune că „nu a văzut niciodată o asemenea vreme" în această perioadă a anului. Preferă să râdă de acest lucru şi a emis un decret „anti-ploaie".

Primarul a emis un decret municipal „pentru a opri ploaia", dacă este posibil cu o mână de ajutor de „dincolo", într-un moment în care începutul verii este deosebit de sumbru în regiune, potrivit AFP.

În decretul semnat marţi şi postat pe reţelele de socializare, se stipulează că „pentru 15 iulie şi lunile august, septembrie şi ne vom extinde în octombrie, ploaia ar trebui să înceteze şi să fie înlocuită de o briză uşoară şi un soare strălucitor".

Într-o notă la fel de plină de umor, articolul trei al decretului explică faptul că „preoţii din nordul Franţei vor fi invitaţi să contribuie la comunicarea cu partea de dincolo şi vor fi deci însărcinaţi cu executarea prezentului decret".

Daniel Marrière, primarul satului , recunoaşte că „nu a văzut niciodată o asemenea vreme" în această perioadă a anului.

„Ieri dimineaţă (marţi), ploua torenţial, vremea era gri, abia se vedea: a trebuit să aprindem luminile în case case pentru o lungă perioadă de timp", a explicat el pentru a justifica publicarea ordinului său: „Mi-am spus: este momentul acum sau niciodată să fac acest lucru pentru a aduce un zâmbet pe feţele oamenilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici