- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (05.09.2013, 18:44)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fanfara Ciocârlia, în cel de-al doilea turneu naţional de anul acesta, începând din 21 octombrie
Celebra Fanfară Ciocârlia va demara cel de-al doilea turneu naţional de anul acesta, la Piteşti, pe 21 octombrie, urmând să concerteze la Râmnicu Vâlcea (22 octombrie), Timişoara (23 octombrie), Cluj Napoca (24 octombrie), Iaşi (25 octombrie), Bacău (26 octombrie) şi Constanţa (27 octombrie).
Urmărește
319 afișări
Fanfara Ciocârlia, în cel de-al doilea turneu naţional de anul acesta, începând din 21 octombrie (Imagine: Dragos Savu/ Mediafax Foto)
De asemenea, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Fanfara Ciocârlia se numără printre artiştii invitaţi la Balkanik Festival, care se va desfăşura între 13 şi 15 septembrie, la Grădina Uranus din Capitală.
Biletele pentru concertele din turneu pot fi cumpărate online, de pe www.eventim.ro, www.vreaubilet.ro, precum şi prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti - şi de la casele de bilete ale sălilor de spectacol. Totodată, biletele pot fi achiziţionate în seara de concert, la intrare, în limita locurilor disponibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Fanfara Ciocârlia vine în România după turneul nord-american care a avut loc între 4 şi 26 iulie.
Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume, trupa a fost descoperită pe 6 octombrie 1996, de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele ei fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume. Câştigătoare, în 2006, a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria "muzică europeană", Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei "James Bond" şi "Caravana" lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii romani. Varianta ei pentru piesa "Born To Be Wild" a fost inclusă, în 2006, în filmul "Borat", cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie.
Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei aproape 17 ani de carieră, Fanfara Ciocârlia este considerată un bun exemplu de succes - "Un sunet extrem de puternic", era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de lăutari români.
De asemenea, despre DVD-ul "Brass On Fire" (2002) revista Songlines a scris că stabileşte un "nou standard pentru documentare muzicale".
Pe 11 decembrie 2012, Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum, în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-Yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, precum şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii Fanfarei Ciocârlia.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:16
-
astăzi, 07:14