Fanfara Ciocârlia, în primul turneu naţional, începând cu 23 aprilie

Celebra Fanfară Ciocârlia va demara primul turneu naţional, marţi, la Timişoara, pe lista oraşelor cuprinse în seria de concerte fiind incluse Bucureşti (miercuri), Cluj-Napoca (joi), Iaşi (sâmbătă), Suceava (duminică), Braşov (30 aprilie) şi Sibiu (1 mai), potrivit unui comunicat.

Urmărește
237 afișări
Imaginea articolului Fanfara Ciocârlia, în primul turneu naţional, începând cu 23 aprilie

Fanfara Ciocârlia, în primul turneu naţional, începând cu 23 aprilie

Acesta va fi primul eveniment de amploare susţinut de ansamblul muzical după recitalul din decembrie, de la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Trupa a fost descoperită pe 6 octombrie 1996, de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele lor fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Câştigătoare, în 2006, a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria muzică europeană, Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în întreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre, cum ar fi tema muzicală a seriei "James Bond" şi "Caravana" lui Duke Ellington, cărora le-a impregnat amprenta muzicii romani. Varianta lor pentru piesa "Born To Be Wild" a fost inclusă, în 2006, în filmul "Borat", cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune a IKEA Marea Britanie.

Cu opt albume lansate şi peste 1.200 de concerte susţinute în cei 16 ani de carieră, Fanfara Ciocârlia este considerată un bun exemplu de succes - "Un sunet extrem de puternic", era caracterizată într-un articol al publicaţiei The Times of London maniera interpretativă a formaţiei de lăutari români.

Fanfara Ciocărlia a continuat să cucerească pe rând Statele Unite ale Americii, Japonia şi Australia.

Despre DVD-ul "Brass On Fire" (2002), revista Songlines a scris că stabileşte un "nou standard pentru documentare muzicale".

Pe 11 decembrie 2012, Fanfare Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-Yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, precum şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii Fanfarei Ciocârlia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici