- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (01.02.2016, 15:54)
- Monica Stoica
FĂRĂ PRECEDENT: Modificarea genetică a embrionilor umani, aprobată în Marea Britanie
Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au primit aprobarea de a modifica genetic embrioni umani, procedura experimentală fiind autorizată de Autoritatea pentru Fertilizare Umană şi Embriologie (HFEA), instituţie ce reglementează etica şi procedura fertilizării umane, potrivit bbc.com.
Urmărește
8177 afișări
FĂRĂ PRECEDENT: Modificarea genetică a embrionilor umani, aprobată în Marea Britanie
Este prima dată când o ţară analizează şi aprobă tehnici de modificare a ADN-ului embrionar uman.
Studiile se vor desfăşura la Institutul Francis Crick din Londra şi au ca scop înţelegerea temeinică a momentelor iniţiale ale dezvoltării vieţii umane. Experimentele se vor face în primele şapte zile de după fertilizare şi ar putea evidenţia cauzele avortului spontan.
Cercetătorii nu au primit permisiunea de a implanta embrionii modificaţi în corpul unei femei.
TITLURILE ZILEI
-
astăzi, 17:17
-
astăzi, 18:32
-
astăzi, 17:30
• România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
-
astăzi, 17:04
• Noapte de coşmar în Ucraina: Ruşii au lansat 165 de rachete şi drone
-
astăzi, 17:01
-
astăzi, 16:06
-
astăzi, 11:36
• Tánczos Barna: România se poate baza pe o creştere economică solidă
-
astăzi, 12:57
• Bolojan, întrebat dacă va demisiona dacă Antonescu nu va câştiga preşedinţia: Va fi un decont
-
astăzi, 16:24
-
astăzi, 08:18
• Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
-
astăzi, 08:09
• Un avion cu şase persoane la bord s-a prăbuşit într-un cartier din Philadelphia
-
• Cofeina din sânge ar putea afecta grăsimea corporală şi riscul de diabet, arată un studiu
-
-
ieri, 22:41
-
Editarea genetică reprezintă manipularea ADN-ului - component principal al aparatului genetic, esenţial pentru identitatea oricărui organism.
Citeşte şi: PREMIERĂ MEDICALĂ: Celule suşă umane, create prin clonare. Ce maladii ar putea trata acestea
În 2015, cercetătorii chinezi au anunţat că au folosit tehnica editării genetice pe embrionii umani pentru a ajusta o genă care provoacă boli hematologice.
Domeniul manipulării genetice naşte controverse, una dintre criticile aduse experimentelor de acest gen fiind că alterarea ADN-ului uman este peste limita eticii umane şi ar putea duce la programarea genomului pentru aşa numiţii "designer babies" - copii care pot fi programaţi genetic.
"Vrem să înţelegem genele necesare pentru ca un embrion uman să se dezvolte într-un copil sănătos. Motivele sunt infertilitatea şi avorturile, care devin probleme din ce în ce mai prezente, dar nu sunt fenomene foarte bine studiate", a afirmat cercetătoarea dr. Kathy Niakan pentru a motiva lansarea tehnicii de editare genetică a embrionilor umani. Kathy Niakan studiază de peste zece ani dezvoltarea embrionară, iar principala ţintă a experimentelor ei este înţelegerea detaliată a primelor şapte zile ale creşterii. De-a lungul acestui interval de timp, ovulul fertilizat evoluează într-o structură de veziculă germinativă numită blastocist, formată din 200-300 de celule. Chiar şi în acestă etapă de blastocist, unele celule îndeplinesc un rol specific - unele cresc mai departe pentru a se implanta în placentă, unele formează un sac membranos ataşat de embrion, iar altele se grupează formând corpul fătului. În această perioadă, segmente din ADN-ul uman înregistrează o activitate intensă. Este probabil ca aceste gene să ne ghideze dezvoltarea primară, dar este neclar cum eşuează acest proces în cazul unui avort.
Experimentele vor fi făcute prin utilizarea embrionilor de la donatori.
Citeşte şi: PREMIERĂ: Chinezii au modificat genetic embrioni umani. Ce probleme etice şi medicale ridică procedura
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe