Filmul "Big Eyes. Ferestrele Sufletului" are premiera în cinematografele româneşti pe 20 februarie - VIDEO

Filmul "Big Eyes. Ferestrele Sufletului/ Big Eyes", regizat de Tim Burton şi cu Christoph Waltz şi Amy Adams în distribuţie, va avea premiera în cinematogralele din România pe 20 februarie, potrivit distribuitorului Forum Film România.

Urmărește
428 afișări
Imaginea articolului Filmul "Big Eyes. Ferestrele Sufletului" are premiera în cinematografele româneşti pe 20 februarie - VIDEO

Amy Adams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pelicula "Big Eyes. Ferestrele Sufletului/ Big Eyes", care i-a adus actriţei Amy Adams un Glob de Aur în 2015, la categoria cea mai bună actriţă în rol principal într-un film de comedie sau musical, este o dramă bazată pe povestea adevărată a pictoriţei Margaret Keane, despre succesul fenomenal al artistei în anii 1950 şi dificultăţile de ordin legal pe care artista le-a întâmpinat apoi din cauza soţului său, care a susţinut că el este autorul lucrărilor în anii 1960.

Filmul, regizat de Tim Burton, i-a adus lui Christoph Waltz o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun actor, producţia mai obţinând o nominalizare pentru cel mai bun cântec original ("Big eyes", interpretat de Lana Del Rey).

Amy Adams, în vârstă de 40 de ani, este o actriţă americană cu o carieră fulminantă în ultimul deceniu, perioadă în care a fost nominalizată de cinci ori la premiile Oscar, pentru rolurile din filmele "Gândăcelul/ Jonebug" (2005), "Îndoiala/ Doubt" (2008), "Luptătorul/ The Fighter" (2010), "The Master" (2012) şi "Ţeapă în stil american/ American Hustle" (2013). Actriţa americană a făcut şi alte roluri memorabile în filme precum "Prinde-mă! Dacă poţi/ Catch Me If You Can", "Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson's War", "O noapte la muzeu 2/ Night at the Museum: Battle of the Smithsonian", "Julie şi Julia/ Julie & Julia", "Păpuşile Muppets", "Pe drum/ On the Road" şi "Man of Steel: Eroul".

Recompensat cu două premii Oscar, Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf. Starul de origine austriacă a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena şi la celebra şcoală Lee Strasberg din New York. Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum "Der Tanz mit dem Teufel" ("Dans cu diavolul", n.r.) şi "Feuer und Schwert", bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei. După rolul din "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", regizat de Quentin Tarantino, film care l-a făcut cunoscut la nivel internaţional, actorul a mai jucat în "Doamne... ce măcel! / Carnage", din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi "Viespea Verde / The Green Hornet", din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Tim Burton, în vârstă de 56 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi regizori americani ai generaţiei sale. A devenit cunoscut publicului larg la sfârşitul anilor 1980, cu filmul "Viaţă de stafie/ Beetlejuice" şi, apoi, cu două pelicule din seria "Batman" - "Batman" (1989) şi "Batman se întoarce/ Batman Returns" (1992). Este renumit pentru universul său cinematografic care combină într-un mod original goticul şi fantasticul, în filme devenite culte, precum "Edward Mâini-de-foarfece/ Edward Scissorhands" (1990), "Atacul marţienilor!/ Mars Attacks!" (1996) şi "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow" (1999).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici