- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (21.11.2013, 22:45)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Formula partenerului perfect, calculată de un software
Un nou software, similar cu motoarele de recomandare folosite pentru utilizatorii site-urilor Facebook, LinkedIn şi Amazon, calculează cu ajutorul unui algoritm partenerul de viaţă perfect, cu o precizie de 95%.
Urmărește
1189 afișări
Formula partenerului perfect, calculată de un software (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)
Algoritmul, pus la punct de cercetătorii de la Universitatea Iowa, compară profilul oamenilor contactaţi online de un anumit utilizator, pentru a stabili profiluri similare, apoi scanează lista, pentru a identifica persoanele care au cea mai mare probabilitate de a răspunde, informează dailymail.co.uk.
Lista cu persoanele abordate online pentru întâlnire nu numai că include profilul acestora, oferind indicii despre preferinţele utilizatorului - ceea ce se cunoaşte sub denumirea de "gusturi" -, ci include şi persoanele care au cele mai multe şanse de a răspunde invitaţiei, pe baza "gradului iniţial de atractivitate" a utilizatorului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Pentru a concepe formula, cercetătorii Kang Zhao, Xi Wang, Mo Yu şi Bo Gao au analizat motoarele de recomandare pe care le folosesc în prezent site-urile de întâlniri.
Utilizatorii au fost rugaţi să completeze chestionare despre trăsăturile lor de personalitate şi despre criteriile pe care le caută, iar site-urile produc o listă de parteneri potenţiali.
Echipa de cercetare a combinat ulterior aceste informaţii cu motoarele de recomandare a contactelor comune, folosite de site-uri precum Facebook şi LinkedIn.
Aceste motoare caută legături şi prieteni comuni, pentru a recomanda persoane care pot fie să fie cunoscute, fie să reprezinte o legătură utilă.
Pentru a testa exactitatea algoritmului, cercetătorii au folosit un set de informaţii preluate de pe un site de întâlniri, frecventat în 196 de zile de 47.000 de utilizatori. apoi au scanat datele obţinute în primele 98 de zile, pentru a descoperi gusturile şi gradul de atracţie a utilizatorilor şi au selectat persoanele care au trimis cinci sau mai multe mesaje. Conform informaţiilor obţinute, rata de răspuns a fost de aproximativ 95%.
Ulterior, cercetătorii au utilizat instrumentele de filtrare folosite pe site-uri precum Wuaki - un magazin online cu filme - şi de distribuitori online, cum ar fi Amazon, pentru a descoperi preferinţele utilizatorilor.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe