FOTO | Cea mai norocoasă tânără din România. Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din comun încă de mică: căuta trifoi cu patru foi. Numărul incredibil la care a ajuns în prezent

O tânără din Bistriţa poate fi considerată ”cea mai norocoasă din ţară”, după ce a adunat nu mai puţin de 80.000 de trifoi cu patru, cinci şi chiar nouă foi. Ea visează să intre în Cartea Recordurilor cu impresionanta colecţie pe care o strânge de 30 ani.

Urmărește
4525 afișări
Imaginea articolului FOTO | Cea mai norocoasă tânără din România. Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din comun încă de mică: căuta trifoi cu patru foi. Numărul incredibil la care a ajuns în prezent

FOTO | Cea mai norocoasă tânără din ţară. Încă de mică, Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din tiparele clasice: căuta trifoi cu patru foi oriunde ajungea. Acum are 80.000

Încă de mică, Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din tiparele clasice: căuta trifoi cu patru foi oriunde ajungea.

Pasiunea pentru inedita plantă i-a insuflat-o bunica, care purta tot timpul la pălărie “norocul” – un trifoi cu patru foi.

“În copilăria mea, bunica mergea la muncile campului, ca tot omul de la ţară şi avea mereu în clop, seara când se întorcea, câte un trifoi cu patru foi. Întodeauna întrebam <buni, de unde ai trifoiul cu patru foi?>. Normal, răspunsul veşnic era: <pe toate şanţurile sunt trifoi cu patru foi, dar nu-i caută nimeni>. Din ambiţie m-am aşezat pe şanţ, în faţa porţii şi am căutat trifoi cu patru foi şi am căutat până am găsit. De atunci nu m-am oprit din căutat şi în doresc foarte mult să dobor recordul modial cu colecţia mea. Este un record foarte mare şi o să fie greu de doborât, dar speranţa moare ultima şi poate cândva voi reuşi să îl dobor”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Andreea Reman.

De profesie hidrolog la Apele Române, Andreea Reman a reuşit la cei 36 de ani ai săi să adune o colecţie impresionantă de trifoi cu patru foi, mai ales că şi meseria o obligă să iasă pe teren, în zone pline de apă şi verdeaţă.

“Am aproximativ de 80.000 de trifoi. Mai am încă mult de aranjat în clasoare şi nu sunt încă toţi număraţi, ca să spunem aşa. Am foarte mulţi trifoi şi cu cinci, şase, şapte, opt şi două bucăţi cu nouă foi. Cei cu nouă foi sunt din România, pe unul l-am găsit chiar în Bistriţa şi pe unul la Nuşeni, la casa bunicii mele”, a spus tânăra.

În colecţia Andreei se regăsesc trifoi din întreaga lume. Toţi prietenii şi întreaga familie o susţin în a-şi realiza visul şi a doborî recordul mondial care este de peste 116.000 de astfel de plante.

”Absolut toată lumea din familie mă susţine şi mă încurajează. Şi copiii mei au învăţat să caute trifoi cu patru foi, şi soţul meu şi părinţii mei. Am o mătuşă la Miercurea Ciuc şi cum găseşte un trifoi cu patru foi îl pune deoparte şi un unchi la Arad care strânge toţi trifoii cu patru foi pe care îi găseşte când iese cu căţelul la plimbare. Este foarte entuziasmat de ideea mea de a doborî recordul şi mă susţine total. Am trifoi şi din România, dar şi de pe alte meleaguri de pe unde am umbat eu, şi am primit şi de pe unde nu am ajuns. Am primit de pe continentul american câteva bucăţi de care sunt foarte mândră, normal, am din ţările Europei şi am câteva bucăţi de pe continentul african, de lângă Cairo”, a afirmat Andreea.

”Norocul”, trifoiul cu patru foi, face parte din viaţa tinerei, indiferent dacă vrea sau nu acest lucru. Până şi pe rochia de mireasă şi-a făcut loc ”norocul”.

“Trifoiul cu patru foi a fost prezent în viaţa mea dintotdeauna, dar după ce m-am apucat efectiv să îi colecţionez, să îi păstrez şi să-i număr am realizat că peste tot sunt trifoi cu patru foi în viaţa mea: sunt pe draperie, pe perdea, pe faţa de masă, pe haine, în cercei, medalioane, peste tot există, doar că nu-i băgam în seamă. Inclusiv pe rochia mea de mireasa a fost un trifoi cu patru foi, fără să cer acest lucru la comandă când am făcut rochia. Croitoreasa a pus pe o bretea o floricică - a zis ea, dar nu era o floricică, era un trifoi cu patru foi”, a mai povestit bistriţeanca.

De colecţia Andreei au auzit şi alţi pasionaţi de trifoi cu patru foi, aşa că de-a lungul anilor a avut parte şi de experienţe ciudate: ”M-au contactat oamenii care mi-au cerut să le vând câteva <noroace> şi m-am simţit ciudat să mă despart de câţiva dintre trifoi, dar am făcut-o pentru că domnul mi-a spus că are nevoie de câţiva trifoi pentru a le face amintiri invitaţilor de la botezul copilului şi atunci i-am dat. Dar dacă va mai fi cazul, o să mă gândesc de două ori dacă îi dau sau nu. Toţi trifoii mei îmi sunt dragi. Am avut recent şi o solicitare de a-i închiria şi am închiriat o parte dintre ei pentru o reclamă”.

Pentru cei care vor să-i calce pe urme, Andreea a dezvăluit şi un secret: unde se găsesc trifoi cu patru foi: ”Trifoii nu sunt doar în lanurile de trifoi plantate sau cultivate, la trifoi le plac, după cum am văzut eu, zonele aglomerate, le plac zonele unde se joacă copii, pe cărări, acolo unde este spaţiu verde folosit, acolo apar cei mai mulţi trifoi cu patru flori”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici