- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (02.06.2017, 19:01)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOTO TIFF 2017: Număr record de bilete vândute în avans şi proiecţii pe cel mai mare ecran din România
Cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania începe astăzi, pe 2 iunie, la Cluj-Napoca. Circa 3000 de persoane sunt aşteptate la gala de deschidere programată de la ora 20:45, în Piaţa Unirii Open Air.
Urmărește
544 afișări
TIFF 2017: Număr record de bilete vândute în avans şi proiecţii pe cel mai mare ecran din România
Până pe 11 iunie, publicul se va bucura de sute de filme, concerte, expoziţii, workshop-uri, dezbateri şi lansări. Vânzările de bilete au înregistrat un record anul acesta: până în dimineaţa de 2 iunie, s-au vândut cu 170% mai multe bilete în avans decât în 2016, iar unele proiecţii sunt deja sold-out.
În Piaţa Unirii Open Air a fost instalat cel mai mare ecran în aer liber din istoria festivalului şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est. Primul film proiectat pe acest ecran este Regele Belgiei/ King of the Belgians, comedia spumoasă care urmăreşte aventurile unui rege belgian prin ţările balcanice. Sirenele de la Marea Neagră, corul feminin din film, aduce în concert câteva dintre cele mai bune voci din corurile faimoase ale Bulgariei, alături de Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în ţara vecină. Alături de ele, vor urca pe scenă la deschidere regizoarea Jessica Woodworth, protagonistul filmului - Peter Van den Begin, şi actorul Titus de Voogdt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Pentru prima dată, între 2-11 iunie, cele 10 filme prezentate în Piaţa Unirii vor rula, simultan, în Bucureşti, la Cinema City din AFI Cotroceni, de la aceeaşi oră: 21.45.
Pe 3 iunie, va fi inaugurat noul program al TIFF, dedicat tehnologiei viitorului în cinema: InfiniTIFF, în fosta Casă de Modă din Cluj. Spectatorii vor putea testa echipamente de ultimă oră şi urmări cele mai noi filme realizate în Virtual Reality. Totodată, vor fi printre primii care vor trăi experienţa Doom Room, o instalaţie interzisă celor sub 18 ani, adusă în avanpremieră din Danemarca. Şase persoane vor intra simultan în jocul de auto-descoperire propus de instalaţia care include elemente performative şi VR. InfiniTIFF cuprinde şi cinema interactiv, workshop-uri, întâlniri cu vloggeri cunoscuţi, expoziţii, vizionări de scurtmetraje şi clipuri Youtube.
Tot sâmbătă, britanicii care au umplut săli uriaşe din Londra, Public Service Broadcasting, îşi aduc show-ul muzical şi vizual spectaculos la Casa de Cultură a Studenţilor, de la 19.00.
În week-end, spectatorii TIFF, mari şi mici, se pregătesc pentru două zile de jocuri, muzică şi filme la Castelul Banffy de la Bonţida. Pe 3 şi 4 iunie, între 12:00 şi 17:00, copiii vor avea de ales între zeci de ateliere gândite special pentru ei. Vor învăţa să cânte la frunză, să pregătească dulceaţă de căpşuni, să construiască folosind materiale găsite în natură, să picteze pe ceramică sau să acorde primul ajutor. Seara, de la 21.45, începe distracţia pentru cei mari: sâmbătă, vor putea urmări pe ecran mare Roar: Sub asediul fiarelor, considerat „cel mai periculos film făcut vreodată’’, iar duminică, Metropolis, distopia regizorului expresionist Fritz Lang în 1927, va fi acompaniată live de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului german Stefan Geiger.
Cei mici au deschis seria de proiecţii, în prima zi de festival, cu primele filme din EducaTIFF, iar în zilele următoare îi aşteaptă ateliere, seminarii de critică de film şi alte surprize.
O proiecţia caritabilă va fi dedicată anul acesta campaniei Enough is Enough, iniţiată de Beard Brothers. Luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Casa de Cultură a Studenţilor va rula „Petrecerea/ The Party”, urmând ca fondurile obţinute în urma vânzării biletelor să fie investite în utilarea Secţiei de arşi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Cel mai nou film regizat de Sally Potter este o satiră la adresa elitei metropolitane britanice şi a avut premiera în competiţie la Berlin.
„Două lozuri” (r. Paul Negoescu), va fi proiectat în cadrul unui eveniment dedicat persoanelor cu deficienţe de vedere miercuri, pe 7 iunie, de la ora 19:30, la Cinema Mărăşti. Premiera mondială a filmului a avut loc anul trecut, la TIFF.
Printre noutăţile ediţiei se numără secţiunea dedicată exclusiv adulţilor. Carte Blanche Viva Erotica aduce filme ,,fără perdea’’ din programul Viva Erotica Festival din Helsinki. Cinefilii se vor delecta cu copiile pe 35 mm sau 16 mm ale clasicelor „Diavolul în doamna Jones/ The Devil in Miss Jones” (1973), regizat de Gerard Damiano (Premiul pentru întreaga activitate oferit de Adult Film Association of America în 1989), sau „Mano Destra” (r. Cleo Übelmann, 1986), un studiu erotic cu două lesbiene. Ajunge la Cluj „Sensuela” (r. Teuvo Tulio, 1972), considerat „cel mai ciudat film finlandez făcut vreodată”, dar şi povestea care a făcut multă vâlvă la momentul lansării - „Femeia electrică/ Randy” (r. Phillip Schuman, 1970). „Wet Dreams” (1974) este o compilaţie de nouă filme despre sex semnate, printre alţii, de Max Fischer, Lasse Braun sau Nicholas Ray, iar mixul Candy Store include scurtmetraje din arhiva festivalului finlandez.
Biletele se pot cumpăra de pe www.biletmaster.ro şi direct de pe aplicaţia TIFF 2017, disponibilă în App Store şi Google Store.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.
Citeşte şi: Apa românească, ”vedetă” la Cannes. Celebrităţile au băut 20.000 de sticle pe toată durata festivalului
Citeşte şi: FOTO, VIDEO Cum arată noile SUPER ARME ale americanilor. Aşa ceva nu s-a mai văzut în întreaga istorie a aviaţiei!
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe