- Home
- Life-Inedit
- (19.01.2016, 11:37)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fotografii şi videoclipuri despre viaţa în România după anul 1989, expuse la Chicago - GALERIE FOTO
Fotografii şi videoclipuri care documentează viaţa în România după anul 1989, semnate de 17 artişti români, sunt expuse la Gallery 400 din Chicago, sub numele "Few Were Happy with their Condition", din 15 ianuarie până pe 5 martie.
Urmărește
2713 afișări
Fotografii şi videoclipuri despre viaţa în România după anul 1989, expuse la Chicago - GALERIE FOTO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)
Curatorul expoziţiei este Olga Ştefan, iar evenimentul este itinerat cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR). Expoziţia cuprinde lucrări realizate de artiştii Dan Acostioaei, József Bartha, Irina Botea, Răzvan Botiş, Claudiu Cobilanschi, Ştefan Constantinescu, Alexandra Croitoru, Cristina David, Bogdan Gîrbovan, Alex Mirutziu, Ciprian Mureşan, Vlad Nancă, Mircea Nicolae, Cristi Pogăcean, Ștefan Sava, Mona Vatamanu şi Florin Tudor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Potrivit site-ului ICR, lucrările reunite în expoziţie reflectă viaţa în România după anul 1989, într-o perioadă de tranziţie aparent nesfârşită, în care speranţele şi dezamăgirile se succed, iar reformele şi liberalizarea se confruntă şi se împletesc cu corupţia şi metodele perpetuate din regimul comunist. Artiştii expozanţi, activi de la sfârşitul anilor 1990 sau de la începutul anilor 2000, sunt preocupaţi de climatul politic şi social, de moştenirea întunecată a trecutului şi de contradicţiile prezentului, dar şi de propriul lor istoric, ca şi de condiţia umană.
Conex expoziţiei, pe 16 ianuarie, la Universitatea din Chicago, şi pe 17 ianuarie, la Gallery 400, au fost proiectate, sub genericul New Romanian Cinema, documentare şi scurtmetraje realizate de Alexandru Solomon, Alex Baciu şi Radu Munteanu, Adrian Sitaru, Conrad Mericoffer, Gheorghe Preda, Mihai Sofronea, Andreea Bortun, Andreea Vălean, Alexandru Ranta, Corneliu Porumboiu, Tudor Cristian Jurgiu, Cecilia Felmeri, Cristian Mungiu, Agatha Ioana Paltinel şi Cristi Puiu. Festivalul a inclus şi dezbaterea "The Documentary in Art and Cinema", cu cineaştii Irina Botea şi Alex Baciu.
În luna februarie, Rozalinda Borcilă, artistă, scriitoare şi activistă originară din Cluj şi rezidentă în prezent la Chicago, va susţine un performance în cadrul expoziţiei, în spaţiul Gallery 400.
Proiectul "Few Were Happy with their Condition" a mai fost itinerat, în anul 2015, cu sprijinul ICR, în oraşul elveţian Winterthur şi în oraşul german Dresda.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe