- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (07.06.2016, 07:14)
- Marina Manastîrlî
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fraza pe care fiecare părinte ar trebui să o spună copiilor lui
Un psiholog din Australia, specializat în cercetarea creierului, învăţării şi a rezistenţei, a scris un mesaj emoţionant despre ce ar trebui părinţii să le spună copiilor pentru a le fortifica încrederea în sine, capacitatea de rezistenţă şi pentru a debloca geniul lor interior.
Urmărește
13920 afișări
Fraza pe care fiecare părinte ar trebui să o spună copiilor lui (Imagine: Claudia Veja/ Mediafax Foto)
Scrisoarea, care începe cu adresarea "Eşti o legendă vie", a fost scrisă de către psihologul Andrew Fuller. El consideră că anumite fraze pot ajuta tinerii să-şi dezvolte potenţialul, notează Descoperă.
"Toţi copiii au o capacitate mult mai mare şi un geniu interior mai puternic decât putem să credem noi”, spune Fuller.
"Esenţa mesajului care trebuie transmis este acela de a face copilul să înţeleagă că tu crezi în el, indiferent de ce s-ar întâmpla. Fraza este: 'Să ştii că eu te iubesc indiferent dacă câştigi sau pierzi' ", scrie Fuller.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Pe lângă faptul că părinţii o să le spună copiilor că sunt capabili, creativi şi cei mai inteligenţi din câţi oameni ştiu, mesajul trebuie să transmită ideea că succesul nu poate fi realizat fără un efort imens şi inevitabile dezamăgiri de-a lungul drumului.
Fuller recomandă strategia de "hrănire prin picurare" a ideilor copiilor şi adolescenţilor de-a lungul timpului.
"Începeţi de mici şi păstraţi construirea mesajului. Mesajul trebuie reiterat în diferite moduri de-a lungul anilor adolescenţei”, sugerează Andrew Fuller.
Pe lângă discuţia cu copiii, mesajele scise pot fi un mod puternic de a fortifica aceste filozofii, sugerează Fuller, care recomandă, de asemenea, agăţatul semnelor încurajatoare prin casă.
"Dacă bunicii şi părinţii vor lucra împreună la acest lucru, puterea mesajului va fi mai mare", adaugă psihologul.
Pe lângă insuflarea unui sentiment de încredere în sine, Fuller spune că părinţii trebuie să pregătească copiii pentru eşec, să-i înveţe din greşelile lor şi să nu se îndepărteze de la provocare. Sugestia lui se încheie cu cele mai simple, dar cele mai importante mesaje, cele despre iubirea necondiţionată a părintelui faţă de copil.
Fuller consideră că părinţii, în mod obligatoriu, ar trebui să le spună copiilor acest lucru: "Să ştii că eu te voi iubi la fel, indiferent dacă câştigi sau pierzi. Vreau ca tu să ai o viaţă uimitoare, pentru că ştiu că eşti capabil de ea. Eu te iubesc şi cred în tine".
Potrivit Descoperă, psihologul Fuller sugerează că părinţii sunt ”neuro-arhitecţii” creierului propriilor copii. Inteligenţa poate fi dobândită, iar copilul nu se naşte cu ea.
În cazul în care copiii sunt reticenţi în a încerca lucruri noi, părinţii le pot spune că ei trebuie să renunţe la acest lucru fiindcă fac o greşeală.
"Trebuie să oprim transformarea învăţării într-un job sau muncă, părinţii trebuie să ajute copiii să-şi trăiască o viaţă de explorare şi de uimire", este concluzia psihologului Andrew Fuller.
Citeşte şi: STUDIU: În România, cinci din zece părinţi asociază „autonomia copiilor” cu ideea de control
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe