- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (02.11.2015, 11:37)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fred Thompson, fost senator şi star al serialului "Lege şi ordine", a murit la vârsta de 73 de ani
Fred Thompson, fost senator republican al statului Tennessee, star al producţiilor din franciza de televiziune "Lege şi ordine/ Law & Order", care a îmbinat cu succes activitatea politică cu o carieră prolifică în film şi televiziune, a murit din cauza unui cancer, duminică, la vârsta de 73 de ani.
Urmărește
26966 afișări
Fred Thompson, fost senator şi star al serialului "Lege şi ordine", a murit la vârsta de 73 de ani
Fred Thompson, fost procuror federal în viaţa reală, a devenit cunoscut publicului larg graţie rolului său de procuror districtual pe care l-a interpretat în franciza de succes "Lege şi ordine", produsă şi difuzată de postul american NBC. Actorul a murit din cauza unui cancer limfatic, a precizat Brent Leatherwood, manager executiv al filialei din Tennessee a Partidului Republican, citat de Reuters.
Actorul-politician, care a devenit cunoscut prima dată la Washington în calitate de procuror în scandalul Watergate, şi-a petrecut ultima parte a vieţii într-un centru de îngrijiri paliative din Nashville.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Fred Thompson a fost ales în Senatul american în 1994 şi a fost senator timp de două mandate, înainte de a se retrage din politică, în 2003.
Şi-a anunţat candidatura pentru o nominalizare din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2008 în timpul unei ediţii din 2007 a emisiunii "The Tonight Show with Jay Leno" a postului NBC, dar s-a retras din acea cursă prezidenţială, în ianuarie 2008, din cauza numărului redus de susţinători.
Născut în Sheffield, Alabama, Fred Thompson a obţinut o diplomă în drept la Universitatea Vanderbilt, a devenit procuror federal şi a lucrat o perioadă pentru senatorul republican de Tennessee Howard Baker.
Acesta din urmă i-a obţinut un post de procuror-consultant în comisia specială a Senatului american care a anchetat scandalul Watergate în 1972, declanşat de o spargere dată în sediul general din Washington al Partidului Democrat.
Potrivit presei americane, Thompson l-a ajutat pe Baker să redacteze o întrebare - devenită celebră - pusă de comisia de anchetă: "Ce ştia preşedintele şi în ce moment a aflat?".
În timpul unei audieri televizate din iulie 1973, Fred Thompson a adresat această întrebare, care l-a determinat pe Alexander Butterfield, un consilier de la Casa Albă, să dezvăluie în mod public existenţa unui sistem secret de ascultare şi înregistrare administrat de Biroul Oval.
Existenţa acelor înregistrări a jucat un rol crucial în ancheta ce a vizat eforturile de muşamalizare a scandalului Watergate, determinând în cele din urmă demisia preşedintelui Richard Nixon, în 1974.
Alternând cu succes activitatea din muzică şi politică, Fred Thompson a interpretat roluri secundare în numeroase filme de succes, precum "Fără scăpare/ No Way Out", "Vânătoarea lui Octombrie Roşu/ The Hunt for Red October", "Zilele Tunetului/ Days of Thunder", "Greu de ucis 2/ Die Hard 2", "Promontoriul groazei/ Cape Fear" şi "În bătaia puştii/ In the Line of Fire".
Cel mai notabil rol al său de televiziune a fost cel al procurorului newyorkez Arthur Branch din producţiile din seria "Law & Order", în care a jucat din 2002 până în 2007.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe