"FREE HUGS", un eveniment pentru oamenii conştienţi că "ziua în care nu zâmbeşti este pierdută"

Evenimentul "Free Hugs", organizat sâmbătă, în Bucureşti, a fost unul nefiresc pentru oamenii neobişnuiţi cu gratuităţi de niciun fel, însă cei care au căzut în braţele celor cinci furnizori de îmbrăţişări gratuite au fost mai fericiţi, precizând că "ziua în care nu zâmbeşti este pierdută".

Urmărește
824 afișări
Imaginea articolului "FREE HUGS", un eveniment pentru oamenii conştienţi că "ziua în care nu zâmbeşti este pierdută"

"FREE HUGS", un eveniment pentru oamenii conştienţi că "ziua în care nu zâmbeşti este pierdută" (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Free Hugs", un eveniment care are loc la nivel mondial începând din anul 2004, a fost organizat sâmbătă, între orele 15.30 - 17.30, şi în Bucureşti, între gura de metrou de la Universitate şi Teatrul Naţional Bucureşti, de către Grupul Nefiresc.

Astfel, cinci furnizori de îmbrăţişări gratuite au apărut la ora 15.30 lângă gura de metrou de la Universitate, purtând cartoane pe care erau scrise textele "Îmbrăţişări gratuite", "Free Hugs" sau "Îmbrăţişări pentru fiecare".

"Îmbrăţişătorii" au fost Adrian, în vârstă de 15 ani, Daniela, în vârstă de 50 de ani, Karina, în vârstă de 16 ani, Anca, de 47 de ani, şi Florin Bădiţă, de 26 de ani. Bădiţă este şi liderul Grupului Nefiresc şi organizatorul evenimentului.

Cei mai mulţi oameni au părut receptivi la oferta îmbrăţişărilor gratuite, însă au fost şi unii sceptici, semn că lumea nu este încă obişnuită cu astfel de gratuităţi.

Au fost însă şi destule persoane, mai timide sau mai puţin introvertite - în special fete şi femei -, care au fost plăcut impresionate de această iniţiativă, considerând-o pozitivă şi necesară pentru societate.

"Este o iniţiativă drăguţă, sunt oameni care au nevoie de aşa ceva. Ar trebui să se întâmple mai des. Ar face lumea mai bună, mai sensibilă", a declarat, pentru MEDIFAX, Dana, în vârstă de 33 de ani.

Foarte încântat a fost şi Vlad, în vârstă de 20 de ani, care străbătea centrul Capitalei pe bicicletă şi s-a oprit special pentru a primi câteva îmbrăţişări.

"Este foarte mişto, se întâmplă şi în alte oraşe din lume, şi în Marea Britanie şi în Franţa. M-am oprit ca să îi îmbrăţişez", a declarat Vlad, pentru MEDIAFAX.

Printre cei îmbrăţişaţi s-au numărat şi numeroase persoane mature sau în vârstă, fiecare fiind însă la fel de fericită să primească şi să ofere îmbrăţişări.

"Ar trebui să se întâmple mai des, peste tot, nu doar în Bucureşti. Este foarte frumos. Astfel, oamenii ar putea să fie mai apropiaţi", a declarat doamna Natalia, în vârstă de 70 de ani.

Totuşi, au fost şi destule persoane reticente la iniţiativa "Free Hugs", dar şi oameni care treceau fără să citească mesajele de pe cartoane, însă atunci când li se explica ce înseamnă această iniţiativă cedau la îmbrăţişările gratuite.

Însă, cu toate eforturile organizatorilor evenimentului, au fost şi persoane, unele chiar foarte tinere, care nu au fost deloc mişcate de braţele întinse şi dornice de îmbrăţişări. Cele mai multe dintre aceste persoane se concentrau asupra unor activităţi digitale, trecând rapid pe lângă furnizorii de îmbrăţişări gratuite în timp ce vorbeau la telefoanele mobile.

"O, Doamne, de ce să faci asta!", a izbucnit o tânără neplăcut impresionată de cei cinci zâmbăreţi care ofereau "free hugs", fără însă ca aceştia din urmă să fie descumpăniţi.

Printre reticenţi s-a numărat şi o fetiţă, care s-a speriat şi nu a vrut să fie îmbrăţişată, preferând să o ţină cu braţele doar pe mama ei, care a fost însă mult mai cooperantă şi încântată de această iniţiativă.

"Oamenii nu sunt foarte obişnuiţi cu astfel de iniţiative. Cred că le este frică de noi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian, în vârstă de 15 ani, unul dintre furnizorii de îmbrăţişări gratuite.

Colega lui de acţiune, Anca, de 47 de ani, a spus că participă pentru prima dată la un astfel de eveniment. "Mi se pare o acţiune super. Îmi doresc de mult să fac lucrul ăsta şi este pentru prima dată când fac aşa ceva. Oamenii nu prea sunt îndrăzneţi, dar ne ducem noi spre ei şi le oferim îmbrăţişările noastre", a declarat Anca, pentru MEDIAFAX.

"Este o acţiune mai nefirească", a spus, la rândul său, pentru MEDIAFAX, Daniela, în vârstă de 50 de ani. Aceasta a precizat că îi place foarte mult să ofere îmbrăţişări şi participă cât poate de des la astfel de experimente. "Mă bucur pentru cei care se bucură, unii plâng, alţii sunt foarte emoţionaţi. Fac acest lucru pentru astfel de momente şi pentru că mă simt eu bine, mă alimentează aceste momente", a mai spus ea.

Karina, în vârstă de 16 ani, a constatat că reacţia la "free hugs" depinde de la o persoană la alta. "În general, oamenii sunt mai fericiţi după îmbrăţişări, deşi la început sunt mai reticenţi, în funcţie de cât de introvertit este fiecare. Dar scopul misiunii este atins, noi ne încărcăm de energie şi ei la fel", a declarat Karina, pentru MEDIAFAX.

La rândul său, Florin Bădiţă, liderul Grupului Nefiresc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că îşi propune să organizeze o dată la două săptămâni, în diferite locuri din Bucureşti, astfel de evenimente, în care participanţii să ofere îmbrăţişări gratuite altor persoane.

Florin Bădiţă a mai spus că, din perspectiva acestei misiuni, oamenii se împart în două-trei tipare. "Oameni care spun direct 'Nu'. Oameni care zic 'Nu', dar apoi acceptă să fie îmbrăţişaţi, şi oameni care vin direct spre noi şi ne îmbrăţişăm. A fost o fată care a început să plângă. E funny tot timpul, dar pentru unii este mai powerful", a spus acesta.

Mesajul evenimentului "Free Hugs" a fost însă exprimat cel mai bine de o persoană care nu face parte din organizatorii manifestării.

"Ziua în care nu zâmbeşti este o zi pierdută. M-aţi făcut să nu-mi pierd ziua", a spus emoţionat domnul Voicu, în vârstă de 85 de ani, după ce a primit numeroase îmbrăţişări.

Campania "Free Hugs" a fost iniţiată în anul 2004, de un bărbat australian, cunoscut sub pseudonimul Juan Mann. În scurt timp, îmbrăţişări gratuite au fost oferite oamenilor din toată lumea.

Grupul Nefiresc a mai organizat şi alte evenimente inedite în Bucureşti, între care "No Pants Subway Ride (Ziua Fără Pantaloni la Metrou)" şi "Frozen Bucharest".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici