- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (13.01.2011, 18:53)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gala Globurilor de Aur inaugurează, duminică, sezonul marilor premii la Hollywood
Ediţia a 68-a a premiilor Globul de Aur, acordate de presa străină de la Los Angeles, lansează, duminică, sezonul marilor trofee de la Hollywood şi are ca principale favorite filmele "A King's Speech", "The Fighter" şi "The Social Network".
Urmărește
26 afișări
Gala Globurilor de Aur inaugurează, duminică, sezonul marilor premii la Hollywood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Criticată de industria cinematografică de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, deoarece câştigătorii sunt decişi de un juriu format din doar 81 de reprezentanţi, faţă de cei 5.755 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane, ce decernează Oscarurile, gala Globurilor de Aur constituie un eveniment important la Hollywood.
Anul acesta, favoritul este lungmetrajul "The King's Speech", de Tom Hooper, care a obţinut şapte nominalizări, printre care cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Filmul, produs de fraţii Weinstein, care au făcut din compania Miramax un client fidel la Oscaruri şi Globurile de Aur, spune povestea lui George al VI-lea al Angliei (Colin Firth), care îşi învinge bâlbâiala şi îşi asumă pe deplin rolul de rege al Marii Britanii în vreme de război, cu ajutorul unui terapeut care practică metode mai puţin ortodoxe.
Dar filmul nu va avea o sarcină uşoară, concurând cu pelicule precum "Începutul/ Inception", de Christopher Nolan, "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher, "The Fighter", de David O. Russell, şi "Black Swan", de Darren Aronofsky, toate candidate la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor".
Artiştii nominalizaţi la Globul de Aur aduc strălucirea pe covorul roşu, printre ei numărându-se Nicole Kidman, Natalie Portman, Annette Bening, Anne Hathaway, Angelina Jolie, Julianne Moore, Helena Bonham Carter, Colin Firth, Mark Wahlberg, Johnny Depp, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Michael Douglas şi Christian Bale.
AFP apreciază că şi Franţa are şanse la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", cu "Concertul" de Radu Mihăileanu. Filmul semnat de regizorul de origine română concurează, printre altele, cu "Biutiful" de Alejandro González Iñárritu.
Premiile Globul de Aur, considerate drept "anticamera Oscarurilor", deşi unii critici nu sunt de acord cu acest lucru, vor fi prezentate şi anul acesta de actorul Ricky Gervais.
Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun film-dramă a revenit producţiei "Avatar", de James Cameron, în timp ce premiul pentru cel mai bun film-comedie/ musical a revenit "Marea mahmureală/ The Hangover", de Todd Phillips. De cealaltă parte, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit peliculei "The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow.
Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii galei premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană. Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala premiilor Academiei de film americane va avea loc pe 27 februarie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe