- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (29.04.2017, 13:40)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Cafenea unde clienţii pot picta ceştile, bolurile şi farfuriile, deschisă în Cluj-Napoca
Cinci români care s-au întors din Canada au deschis în centrul municipiului Cluj-Napoca un concept nou de local, Ceramic Cafe, unde clienţii pot picta ceşcuţe, boluri sau farfurii şi modelează din lut diverse obiecte, pe care le păstrează ori le oferă cadou, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
2776 afișări
GALERIE FOTO Cafenea unde clienţii pot picta ceştile, bolurile şi farfuriile, deschisă în Cluj-Napoca
Adrian Tuşa, unul dintre partenerii afacerii, a explicat corespondentului MEDIAFAX că şi-a dorit realizarea unui hub creativ în centrul municipiului Cluj-Napoca.
„Suntem cinci parteneri în această afacere care avem o istorie comună trăită la Montreal, în Canada, de unde ne-am întors în România, după o perioadă lungă de timp petrecută acolo, între 7 şi 10 ani. Venim din zona de creaţie, de artă, de management cultural. Din Canada am preluat ideea unui atelier de creaţie care se desfăşoară în zona centrală, cu afluenţă spre cafenele, cluburi, baruri. Am dorit un hub creativ în centrul Clujului pe care l-am realizat în urma unei investiţii de circa 30.000 de euro. Totul e hand-zone, în afară de scaunele din cafenea totul este făcut de noi şi de prieteni, mesele le-am inventat, este un concept industrial cu inflexiuni din tradiţional. Lemnul meselor provine de la acoperişul casei unui prieten din localitatea Gheorgheni, am recuperat lemnele şi le-am refolosit într-un cadru metalic, cu o răşină transparentă. Tot ce este aici e făcut de noi, aici”, a spus Tuşa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Corina Ilea, un alt partener al proiectului, a explicat la rândul său, că şi-a dorit aducerea creaţiei, a imaginaţie în mijlocul oamenilor, fiind vorba de un loc de creaţie, dar şi de design.
„Avem ceramică în stadiu de biscuit, adică după o primă ardere a ceramicii, iar lucrurile evoluează în funcţie de fiecare. Vine cineva, îşi alege de pe raft un obiect – vază, farfurie, ceşcuţă, bol, ceainic, după care le poate picta. Le punem la dispoziţie culori speciale, glazurate, aduse din SUA. Nu sunt toxice, fără plumb, perfect sigure pentru mâncare. Avem circa 30 de nuanţe de culori, iar clienţii au pensule, accesorii care le permit să creeze. Zona în care se pot mişca este foarte largă, totul ţine de imaginaţie. După ce pictează, clientul ne lasă obiectul, noi mai facem o glazurare transparentă după care îl ardem în cuptor special la 1000 de grade, astfel încât devine la final un obiect de design personalizat pe care îl ia acasă sau îl poate dărui”, a subliniat Ilea.
Potrivit acesteia, clienţii care intră să bea o cafea rămân miraţi de noul concept care li se oferă, astfel că mulţi încearcă această experienţă.
„Este ceva cu totul nou, este şi o alternativă la modul în care oamenii îşi petrec timpul. Noi venim pe nevoia acută a oamenilor de a-şi dezvolta creativitatea, de a veni în contact cu ceea ce în România se află pe un trend ascendent, şi anume piaţa de design local, de produs de design. Experienţa Canadei a ajutat la tot conceptul care este aici, şi Montrealul, care este un spaţiu multicultural, ne-a ajutat”, a mai spus Corina Ilea.
Clienţii sunt ghidaţi, le sunt arătate tehnici de pictură, li se explică procedee, iar în timp ce beau un ceai sau o cafea pot picta, unii petrecând în local între 2 şi 4 ore.
Cristina Farcaş, o altă parteneră a afacerii, a precizat că acest concept este unul deschis, unde fiecare persoană care intră poate acţiona în deplină libertate.
„Dacă intri în cafenea şi vrei să lucrezi singur, poţi să o faci în deplină libertate, ne orientăm să găsim soluţia potrivită pentru fiecare persoană, dacă cineva vrea să vină să rămână singur împreună cu obiectul, o poate face, dacă vrea să i se explice detalii despre procesul artistic, suntem aici. Dacă doreşte mai mult, poate veni la atelierul de modelare lut”, a menţionat Farcaş.
Preţurile obiectelor care pot fi pictate sunt cuprinse între 30 şi 150 de lei, în funcţie de complexitate, formă şi mărime.
Cei mai mulţi clienţi sunt adulţii, în proporţie de 70-80%, dar vin şi copii, localul oferind şi posibilitatea organizării unor petreceri pentru zilele de naştere ale celor mici, dar şi team-building-uri pentru companii.
Iniţiatorii proiectului au precizat că s-au reîntors în România după o perioadă de maturizare personală – profesională, simţind nevoia de a împărtăşi din experienţa acumulată în Canada.
Citeşte şi: Foto Ceramic Cafe
În perioada următoare, ei se gândesc la proiecte de colaborare între Cluj-Napoca şi Montreal pe partea de cultură şi industrii creative.
Citeşte şi: Festival de muzică urbană, demonstraţii de drift şi burnout, pentru turiştii din sudul litoralului
Citeşte şi: GALERIE FOTO Copaci cu cărţi, umbrele colorate şi aranjamente inedite, la Festivalul Florilor din Timişoara
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe