GALERIE FOTO Mărţişoare cu Arsenie Boca, cu motive tradiţionale sau tricotate, în centrul Timişoarei/ Mărţişoare din hârtie, ceramică, aţă, lemn, dar şi aranjamente din paste, la Bistriţa

Aproape 200 de comercianţi vând mărţişoare în centrul Timişoarei, printre care şi bucăţi din lemn cu chipul lui Arsenie Boca, mărţişoare tricotate sau cu motive tradiţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
1652 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Mărţişoare cu Arsenie Boca, cu motive tradiţionale sau tricotate, în centrul Timişoarei/ Mărţişoare din hârtie, ceramică, aţă, lemn, dar şi aranjamente din paste, la Bistriţa

GALERIE FOTO Mărţişoare cu Arsenie Boca, cu motive tradiţionale sau tricotate, în centrul Timişoarei

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, comercianţii pot vinde, până în data de 1 martie, în mai multe locaţii din oraş mărţişoare şi felicitări.

La fel ca în anii precedenţi, vânzătorii din Timişoara au dat dovadă de multă creativitate.

Mihaela Pârva şi soţul acesteia confecţionează mărţişoare cu motive tradiţionale de câţiva ani, pe care le vând în Piaţa Victoriei din Timişoara.

“Anul trecut, aceste mărţişoare s-au vândut foarte bine, chiar suntem mulţumiţi, probabil că oamenii îşi doresc să cumpere mărţişoare altfel, mai speciale. Nu sunt foarte greu de realizat, pentru că facem totul cu plăcere”, a povestit Mihaela Pârva.

Mărţişoarele cu motive tradiţionale se vând cu 9 lei bucata.

De asemenea, un alt comerciant vinde bucăţi din lemn pe care sunt lipite fotografii cu chipurile mai multor sfinţi, printre care şi cel al lui Arsenie Boca, de care sunt prinse şi fire albe cu roşu. Astfel de mărţişoare se vând cu 5 sau 10 lei, în funcţie de dimensiune.

În Piaţa Victoriei din Timişoara se găsesc şi mărţişoare tricotate, mărţişoare din fimo, din hârtie, săculeţi cu lavandă sau din flori uscate, care costă între 3 şi 5 lei. Cele mai scumpe mărţişoare sunt cele din argint, care pot fi cumpărate cu preţuri cuprinse între 15 şi 60 lei.

Aproape 200 de comercianţi vând mărţişoare în centrul Timişoarei, plus alţi 300 în alte locaţii din oraş, în perioada 24 februarie – 1 martie.

 

Mărţişoare din hârtie, ceramică, aţă, lemn, dar şi aranjamente din paste, la Bistriţa

Mii de mărţişoare au împânzit căsuţele din lemn amenajate în jurul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, unde a fost deschisă o nouă ediţie a târgului de Dragobete şi de Mărţişor, târg cu o veche tradiţie în Bistriţa la care participă 30 de meşteri populari din întreg judeţul.

Meşterii populari veniţi din întreg judeţul oferă vizitatorilor mărţişoare făcute manual, cu mesaje inedite, confecţionate din hârtie, ceramică, aţă, lemn, dar şi aranjamente inedite din paste şi lavandă, precum şi cadouri pentru pictate manual.

"Au fost închiriate 25 de căsuţe de către meşterii populari din întreg judeţul, la ediţia din acest an fiind prezenţi şi sute de elevi de la toate şcolile din municipiul Bistriţa care au venit şi ei la târg cu mărţişoare confecţionate manual”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti.

Doi pictori din oraşul Năsăud participă pentru prima dată la un astfel de târg şi au venit cu bijuterii, mărţişoare, obiecte decorative numai bune pentru cadouri, toate pictate manual.

“Avem lucruri deosebite, toate sunt lucrate manual şi pictate – bijuterii, mărţişoare, tablouri şi rame foto cu mozaic -, lucruri care se vând foarte bine peste hotare, în special în Franţa”, a declarat pictoriţa.

Nu lipsesc de la Târg nici obiectele decorative cu mesajul #Rezist, sculptorul Sorin Tisa pregătind special o sculptură cu doi elefanţi şi cu mesajul #Rezist.

“Cei doi elefanţi rezistă indiferent cât de greu le-ar fi. Am confecţionat şi o caracatiţă a corupţiei, care îşi poate găsi locul frumos pe orice obiect de mobilier”, a spus artistul, care nu a uitat nici de domişoare şi le-a pregătit un aranjament floral într-un bec.

Mia Cantor a pregătit cu foarte multă răbdare sute de mărţişoare dintr-o plastilină specială, fiecare petală fiind lucrată cu multă migală şi apoi întărită în cuptor.

"Necesită foarte multă răbdare un astfel de mărţişor şi foarte multă muncă, însă rezultatele sunt absolut spectaculoase", a spus meşterul popular.

Larisa Bancea a venit la târg cu mărţişoare din hârtie, cu mesaje, dar şi cu mărţişoare - puzzle, supunând la încercare răbdarea doamnelor şi domnişoarelor care vor primi astfel de mărţişoare.

"Mărţişoarele cu mesaje sunt foarte căutate. Domnii le pot transmite în acest mod femeilor din viaţa lor lucruri deosebite. Anul acesta am pregătit şi mărţişoare tip-puzzle, cu mesaje deosebite, pe care doamnele şi domnişoarele trebuie să le asambleze pentru a afla ce mesaj vrea să le transmită domnul. Acestea sunt confecţionate din hârtie, scrise manual, iar dezlegarea puzzle-ului o primeşte domnul care poate hotărî momentul în care să îi înmâneze iubitei ajutorul în descifrarea mesajului din sticulaţa în care se află mărţişorul”, a spus Larisa Bancea.

Aranjamentele cu lavandă şi paste colorate sunt şi ele la mare căutare anul acesta la Târgul de Dragobete şi de Mărţişor amenajat în centrul Bistriţei, în jurul Bisericii Evangelice.

Târgul va rămâne deschis până pe 8 martie.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici