GALERIE FOTO Pachete speciale de turism în ţară şi în străinătate, la Târgul de Turism al Olteniei

Pachete speciale pentru sărbătoarea Floriilor, dar şi pentru 1 Mai şi Rusalii sunt prezentate, de vineri, la Târgul de Turism al Olteniei, unde turiştii sunt atraşi şi de meşteri populari care fac demonstraţii, dar şi de dasatori şi interpreţi populari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
426 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Pachete speciale de turism în ţară şi în străinătate, la Târgul de Turism al Olteniei

Pachete speciale de turism în ţară şi în străinătate, la Târgul de Turism al Olteniei

Aproximativ 70 de expozanţi, agenţii şi asociaţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii de transport, muzee şi teatre îşi prezintă, de vineri, ofertele în cadrul Târgului de Turism al Olteniei, care are loc la Craiova.

Târgul de Turism al Olteniei, cel mai mare eveniment expoziţional din Oltenia dedicat industriei turismului, a debutat vineri, concomitent cu prima ediţie a Horeca Expo Oltenia - expoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, urmând a se defăşura până duminică, în incinta Centrului Multifuncţional Craiova.

„Avem reduceri de 10% pentru toate ofertele noastre. Avem pachete speciale de Florii, de 1 Mai, de Rusalii şi ofertele de vară, cu sau fără tratament. Pentru Paşte nu mai avem locuri, s-a rezervat tot încă din luna ianuarie”, a spus, pentru MEDIAFAX, reprezentanta unui hotel din judeţul Vâlcea.

În schimb, repezentanţii Muzeelor Olteniei încearcă să atragă turişti promovând arta tradiţională, astfel că, la standul Muzeului Judeţean Gorj, vizitatorii sunt întâmpinaţi de meşteri populari care oferă şi demonstraţii.

„Am venit la acest târg cu produse ceramice specifice Gorjului, căni pentru apă, pentru vin, ceşcuţe de ţuică, vase uzuale de diferite forme şi mărimi. Sperăm să fie lumea interesată. Ne încurcă ploaia, dar aşteptăm vizitatorii”, a spus unul dintre meşterii gorjeni.

Ii, covoare şi alte ţesături tradiţionale pot fi găsite la standul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

„Avem foarte multe obiecte astăzi la stand. Avem trei ateliere de ţesături din Dolj, reprezentative pentru zona noastră. Cel mai vechi este atelierul de la Argetoaia, un atelier creat în urmă cu foarte mulţi ani care, din păcate, nu funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze. Este susţinut mai mult din pasiune de lucrătoarele de acolo, de la Argetoaia. Avem atelierul Altiţa Dăbuleniului, care vine cu ii şi cu scoarţe, dar şi atelierul covorului oltenesc de la Măceşu de Jos, un atelier care are mai puţin de un an, dar care este unul respectabil, lucrează tradiţional, cu materiale tradiţionale şi cu lucrători din zonă. Avem şi obiecte decorative pe lemn. Noi îi încurajăm pe cei care lucrează în aceste ateliere şi ei cooptează lucrători. Sunt foarte mulţi tineri care îşi doresc să înveţe să lucreze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Amelia Etegan, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

În plus, reprezentanţii Centrului au adus la târg grupuri de dansatori şi interpreţi de muzică populară.

Şi Universitatea din Craiova este prezentă la acest târg, încercând să promoveze două obiective, dar şi să atragă studenţi.

„Avem casele monument, cum este Casa Universitarilor, aflată în patrimoniul de suflet al oraşului şi propunem atenţiei publicului şi Vila Mircea şi staţiunea didactică Banu Mărăcine. Sunt bijuterii ale oraşului pe care comunitatea ar fi bine să le redescopere”, a precizat Xenia Negrea, lector universitar doctor al Universităţii din Craiova.

Pe lângă promovarea turismului, La Târg se încearcă şi promovarea agenţilor economici din industria conexă, a furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite în această industrie, de la alimente, băuturi, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje şi software, dar şi hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi bucătarilor profesionişti.

„Cele două evenimente reunesc preponderent expozanţi din regiunea Olteniei, dar nu vor lipsi nici expozanţi din restul ţării şi din străinătate. Ne propunem promovarea turismului autohton pe plan internaţional, atragerea cu o multitudine de oferte speciale, promoţii, tombole a unui număr cât mai mare de persoane care intenţionează să îşi planifice sau să îşi achiziţioneze vacanţă şi, de ce nu, crearea de locuri de muncă în industria turismului şi industria HORECA”, a declarat Nicoleta Dicoiu, reprezentant al organizatorilor Târgului.

Primăria Craiova pune la dispoziţie, pe perioada Târgului, transport gratuit cu autobuzul, tur-retur, din oră în oră, în zilele de sâmbătă şi duminică, din centrul oraşului până la locul de desfăşurare a evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici