- Home
- Life-Inedit
- (15.05.2020, 17:43)
- Alexandru Gologan
Gaz ilariant în doză mare descoperit în materiile fecale de pinguin
- Un studiu foarte serios dezvăluie că, în Antarctica, pinguinii regali produc o cantitate „extremă” de protoxid de azot, sau gaz ilariant, în excrementele lor.
- Această particularitate a pinguinului regal se explică prin dieta sa, deoarece se hrăneşte în principal cu peşte şi krill, care conţin mult azot.
Urmărește
911 afișări
Sursa foto: AFP
Ştiam că sunt amuzanţi dar nu chiar atât de amuzanţi. Dacă am râs cu toţii în faţa videoclipurilor care arătau pinguini regali rătăcind vag pe banchiza de gheaţă din Antarctica, aflăm în această saptămână că animalul produce, de asemenea, gaz ilariant în cantităţi mari.
"Găinaţ-ul pinguinilor produce un nivel semnificativ de protoxid de azot în jurul coloniilor", a remarcat unul dintre liderii studiului, Bo Elberling, profesor de geoştiinţe la Universitatea din Copenhaga, care a condus acest studiu serios.
Acest gaz cu efect de seră care atacă stratul de ozon, are un efect euforic, ceea ce i-a făcut pe cercetătorii de la acea vreme un pic „ameţiţi”, a spus Universitatea daneză într-un comunicat de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Sondaj Avangarde: Care este intenţia de vot a românilor în 2025 şi în ce candidaţi au încredere pentru prezidenţiale?
-
Biden a graţiat cinci membri ai familiei sale în ultimele minute de mandat
-
Trump anunţă primele măsuri: Stare de urgenţă energetică naţională în SUA / Tarife şi impozite pentru ţările străine / Cartelurile desemnate drept organizaţii teroriste străine
„Emisiile maxime sunt de aproximativ 100 de ori mai mari decât într-un câmp danez recent fertilizat. Este cu adevărat intens - în special pentru că protoxidul de azot este de 300 de ori mai poluant decât CO2 ”, a explicat cercetătorul.
Această proporţie ridicată se explică prin dieta pinguinilor care mănâncă în principal peşte şi krill, care conţin mult azot. După ingestie şi digestie, azotul se găseşte în excrementele de pinguini. În combinaţie cu bacteriile din sol, substanţa devine protoxid de azot.
"Emisiile de protoxid de azot în acest caz nu sunt suficiente pentru a avea un impact asupra bugetului energetic global dar descoperirile noastre contribuie la cunoştinţe noi despre modul în care coloniile de pinguini afectează mediul înconjurător", a remarcat Elberling.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Doi urşi panda s-au împerecheat după ce grădina zoologică a fost închisă de pandemia de coronavirus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
E știrea începutului de an! Gabi Bădălău s-a combinat cu Ema Uta! S-au ”izolat” 4 zile într-un apartament din Floreasca
CANCAN.RO
David Popovici și-a cumpărat vilă pe malul unui lac, într-o locație EXCLUSIVISTĂ, și s-a mutat cu iubita lui. Cât costă imobilul
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:52
-
ieri, 22:48
Netanyahu îl felicită pe Trump: Vom începe o nouă eră de pace şi prosperitate